Sider

tirsdag 19. mars 2013

Selvgleding

Det er sagt at den største gleda du kan ha er å gjøre andre glad; det er så viktig at Nattens dronning har slått det opp på do sammen med familiebilder og julekort fra slekt og venner. Men man skal ikke kimse av gleden over å gjøre seg selv glad heller. Man kan ikke alltid satse på at andre skal ta jobben å gjøre seg glad, man må av og til gjøre det selv.

I flere år nå har Nattens dronning kjøpt en liten julegave til seg selv for å gjøre seg selv skikkelig glad på julaften. Hun pleier å kjøpe den i god tid slik at hun glemmer hva som er årets juleoverraskelse. Gjemmer den skikkelig godt gjør hun. Derfor har hun i flere juler hatt gleden av sin egen oppfinnsomhet på julegavefronten og fått både smykker og annet koslig under juletreet. Den siste julen fikk hun derimot en så gledelig julegave fra Hjertevarmeren at hun helt glemte at hun av gammel vane hadde fikset en gave til seg selv.


Delt glede er dobbelt glede heter det. Derfor må Nattens dronning bare meddele at nettopp har funnet  julegleden fra seg selv til seg selv.. den lå langt under sofaen sammen med julesorgen. Lille julaften langt på natt mot julaften tok nemlig Nattens dronning den svært kloke beslutning at hun ikke orket å pynte ferdig til jul og gjemte de siste kassene under sofaen for å ta dem frem en av de rolige juledagene... hvilket tydeligvis ikke skjedde. For der under sofaen lå de nesten til påske gitt - skapenglene og peisnissene.


Hadde det ikke vært for julegleden som lå der sammen med skapenglene og peisnissene ville Nattens dronning sannsynligvis blitt litt melankolsk over at det står så dårlig til med både vask og pynt, men julegleden reddet situasjonen. Pent innpakket lå den der og bare ventet på å bli pakket opp. Flaks var det at innholdet var et rødt skjerf som passet perfekt til hennes knallrøde Dr Martenssko. Det må man kalle en perfekt selvglede! Dessverre er det slik at de skoene trekker blikk fra flere kilometers hold og med skjerf i samme farge 1,5 meter høyere opp kan ende med full forvirring. Men da har man sko til bruk når man ikke vil bli sett øverst og skjerf til bruk når man ikke vil bli sett nederst. Smart!

Holder Nattens på å konvertere til moteblogg??? Hun skifter jo tema for hver gang hun dukker opp på bloggen? Det sies at en god blogg holder fokus på ett tema; for eksempel interiør eller hekling. Dette blir aldri en slik god blogg som holder seg på sporet. Nattens dronning trenger variert atspredelse og det vil dukke opp stadig nye merkelapper for tema.

Dagens nye merkelapp er altså selvgleding. Det er nesten så hun har funnet på et lite nyord! Da Nattens dronning spurte google.com fikk hun et høflig spørsmål tilbake: "Mente du selvskading?" Nei,så langt i fra. Inntil nå tror google.com at selvgleding kun kan være en synonym til onani og da er det på tide at google utvider repertoiret. Nattens dronning har tidligere skrevet litt om lykkesmil og slikt for en dag og det er forholdsvis sikkert at både tidligere og nye blogginnlegg kommer til å kategoriseres under selvgleding uten at de har noe med onani å gjøre.

Selvgleding - et nyord?
Nattens dronning vil fortsatt være fast bestemt på å ta med seg de gleder som kommer selv om de er små og selv om hun av og til må lage dem selv og selv om enkelte vil synes det er lite å bli så glad for.

MEN til helgen kommer Hjertevarmeren.
Gledings!!



Har du noen selvgledingstips å dele?   
Skriv dem gjerne i kommentarfeltet så gleder du i alle fall Nattens dronning:-) 

3 kommentarer:

Anonym sa...

FANTASTISK - selvgleding er et ord jeg vil ta med meg videre. Herlig lesing tidlig på en ellers valig onsdag morgen:)

Anonym sa...

....og i dag er det da sikkert mange andre som også vil glede deg??? Jeg vil! Ha en flott dag, stadig like UNGE dame!!!
AG

Nattens dronning sa...

Tusen takk! Gårdagen med bursdagsfeiring ble preget av alt annet enn selvgleding ja:-) Selvgleding er vel mest en reserve- eller tillegsgleding for Nattens dronning. Ellers har jeg i dag funnet "selvgleding" hos Lottemora; det var stas at ordet allerede er kommet i utvidet bruk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...