Sider

torsdag 17. desember 2015

Kokeboka

Hallo i natten!
Nå kokkelerer vi atter til jul og bloggen har plutselig besøkende på grunn av innlegget Sju slag til jul som litt feilaktig inviterer husmødrene inn. Så her sitter hun da "sjefshusmora" og later som hun skriver en matblogg midt i rotet sitt mens mange nå er ferdige med julepyntingen. Hun hadde jo lovet å publisere en oppskrift på de legendariske testokkene. Joda den har hun på side 14 i kokeboka si. For å si det pent; der er det system altså:
Kokeboka
Det vil si: det var system i starten. Andre sider i boken kan på ingen måte publiseres her da de inneholder en blanding av julehandlehuskelister, dagboknotater og snodige kommentarer. Nattens dronning er ikke bedre enn at hun bli glad av komplimenter, derfor har hun også signaturer på at maten var god.. mat hun ikke en gang har tilberedt selv. Det kalles et kronisk dårlig husmorselvbilde.

Men tilbake til testokkene. De smaker like tørt og søtt som de fleste andre bakkels som ligger i bokser i de tusen hjem i dette øyeblikk. Som regel går de til fuglene. Men for de som vil lage dem til jul ser oppskriften slik ut:

TESTOKKER
200 gram margarin
1,5 deciliter sukker
2 egg
6 deciliter hvetemel
2 teskjeer bakepulver
Smør og sukker røres hvitt. Tilsett egga og deretter hvetemel iblandet bakepulver.

Rull ut fire pølser - to på hver bakeplate. Klem ned slik at de blir ca 4 cm brede og 1 cm tykk. Pensle med egg og strø over perlesukker.

Stek 14 minutter i varmluft på 150 grader Celsius.

Testokkpølser 

Avkjøl litt men skjær ca 1cm brede skiver på skrå mens de er varme. Fordel på stekebrettet og sett i ovnen til tørk med døra på gløtt. 100-120 grader ca 1 time eller til de er tørre.

Måtte jo bare teste den først for det er flere år siden den ble brukt sist for hun liker jo egentlig bedre karameller og lakris. Dessuten måtte det prøves om ekstra hvitt svensk perlesukker gjorde like stor lykke på testokker som på kanelsnurrer hvilket det ikke gjorde. Testokker skal smake nøyaktig sånn de gjorde i barndommen om det skal være noen vits.
Testokker med svensk og norsk perlesukker.

Så da har Nattens dronning skrevet årets andre og tidenes mest hinsides blogginnlegg men forhåpentligvis gledet et menneske i natt. Dessuten kommer småfuglene til å bli kjempeglade i januar :-D
Hannasnipper, testokker og colakaker 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...