Nå kokkelerer vi atter til jul og bloggen har plutselig besøkende på grunn av innlegget Sju slag til jul som litt feilaktig inviterer husmødrene inn. Så her sitter hun da "sjefshusmora" og later som hun skriver en matblogg midt i rotet sitt mens mange nå er ferdige med julepyntingen. Hun hadde jo lovet å publisere en oppskrift på de legendariske testokkene. Joda den har hun på side 14 i kokeboka si. For å si det pent; der er det system altså:
![]() |
Kokeboka |
Men tilbake til testokkene. De smaker like tørt og søtt som de fleste andre bakkels som ligger i bokser i de tusen hjem i dette øyeblikk. Som regel går de til fuglene. Men for de som vil lage dem til jul ser oppskriften slik ut:
TESTOKKER
200 gram margarin
1,5 deciliter sukker
2 egg
6 deciliter hvetemel
2 teskjeer bakepulver
Smør og sukker røres hvitt. Tilsett egga og deretter hvetemel iblandet bakepulver.
Rull ut fire pølser - to på hver bakeplate. Klem ned slik at de blir ca 4 cm brede og 1 cm tykk. Pensle med egg og strø over perlesukker.
Stek 14 minutter i varmluft på 150 grader Celsius.
![]() |
Testokkpølser |
Måtte jo bare teste den først for det er flere år siden den ble brukt sist for hun liker jo egentlig bedre karameller og lakris. Dessuten måtte det prøves om ekstra hvitt svensk perlesukker gjorde like stor lykke på testokker som på kanelsnurrer hvilket det ikke gjorde. Testokker skal smake nøyaktig sånn de gjorde i barndommen om det skal være noen vits.
![]() |
Testokker med svensk og norsk perlesukker. |
Så da har Nattens dronning skrevet årets andre og tidenes mest hinsides blogginnlegg men forhåpentligvis gledet et menneske i natt. Dessuten kommer småfuglene til å bli kjempeglade i januar :-D
![]() |
Hannasnipper, testokker og colakaker |

1 kommentar:
Ser godt ut
Legg inn en kommentar