Sider

torsdag 23. juni 2011

Blindheim på blindspor

"Hele Norge" har vært på Hurtigruten siste uka. I det minste ett minutt eller to.

  
Hodeløst, platt, intetsigende, stygt og dørgende kjedelig   Det mener sosiolog Blindheim. Nattens dronning har også vært inne på samme tanken samt undret seg over folks underlige oppførsel idet et TV-kamera passerer eller ankommer land. Tildels har hun vært småflau over hvordan vi fremstår på skjermene til seere langt utenfor Norges grenser. Hun har dessverre heller ikke funnet stor underholdning i å følge programmet, men trøster seg med at årsaken må være at hun sannsynligvis ikke har nådd den magiske hurtigrutealderen.


Men så er det også helt frivillig å slå TV`n på. Dessuten er det greit å være klar over at det sitter mange rundt i de tusen hjem (også innenfor ring 3) som ikke kommer seg ut på verken korte eller lange turer for å oppleve eget eller andre vakre land. Selv lekte Nattens dronning diva i Warsawa mens programmet pågikk - men alle er ikke like heldige. At NRK i dette tilfelle har brakt glede til veldig mange er sannsynlig. Det er også sannsynlig at disse som har benket seg i 6 døgn framfor TV og sett Hurtigruten er en annen seergruppe enn den som benker seg framfor ethvert fotball-VM, olympiade og lignende. (Det KAN virke for at den siste seergruppen anses av Blindheim som mer intelligente)

At hurtigruten - minutt for minutt legger til rette for at bygde-Norge blir karikert hersker det vel likevel ingen tvil om når PR-kåte by- og bygdefolk står i kø for å komme på skjermen i de rareste positurer. Ringe til kompisen og rope "hei - ser du meg?" høres unektelig litt rart ut i dagens samfunn hvor man kan se hverandre live gjennom datanettet når og hvor som helst.

Men så til den største rariteten:
Folk ble fornærmet og gikk delvis bananas fordi noen mente noe annet enn dem selv om nasjonalprogrammet; det avstedkom en hatstorm mot sosiolog. Nettopp da var det at sosiolog Blindheim gikk inn i nærmeste blindspor! Fra å si sin mening om et TV-program gikk han over til å virkelig kategorisere og karikere menneskene utenfor ring 3.

Annerledeshet og hat
  • Hva skjer i det øyeblikket noen mener de er bedre enn de andre på grunn av bosted, etnisk tilhørighet, type utdanning etc ?
  • Hva skjer i det øyeblikket noen tegner eller skriver en karikatur av andre?
Jo - folk blir sinte og gjør merkelige ting. 
Hat og furore. 

Vi har sett det før i andre situasjoner. Det kan være ufint å trekke sammenligningen, men det må nevnes en ganske annerledes situasjon da en dansk avis trykket en ganske så kjent karikatur.
Hat og furore!


Hva Nattens dronning finner aller mest interessant i denne debatten er hva det er som får folk til å møte annerledeshet med hat. Det ser faktisk ut til å skje helt uavhengig av bosted, etnisk tilhørighet, type utdanning etc. Det synes hun en sosiolog eller to kan sjekke ut og orientere oss andre om.

Fiskedisken i Warsawa

Det er fantastisk at det fortsatt finnes sprell levende mennesker som er i stand til å være seg selv og gå alternative veier både i by og land.  For  "det er bare død fisk som flyter med strømmen".


Nattens dronning med kaktusdrakten på roper JA til annerledeshet og friske meningsutvekslinger men NEI til hatmeldinger.
 

tirsdag 21. juni 2011

Regnvær - minutt for minutt

Nattens dronning forbereder en ukes livesending;

"Regnvær - minutt for minutt".

Regn med at det blir trøttende.
Veldig trøttende.

Søvn er forresten sunt sies det - i begrensede mengder som med alt annet.
Yr.no melder fra torsdag til torsdag regn, regn, regn og mer regn.  


Derfor gjør hun nå klart strikketøy slik at hun kan unngå at søvnen tar overhånd mens dråpene faller ned. Regner ellers med et stort oppbud av oppegående mennesker med mobil på øret, hoppende i regndans framfor kameralinsen. Det vil også bli store sjanser for å få bildet sitt speilet i store dråper vann.

PS - det serveres kaffe og hjemmebakt regndanskringle i restauranten.

.....dessuten: Yr.no har tatt feil før. Det kan skje igjen.

........... og Nattens dronning er endringsdyktig. Hun kan snu seg på en tiøring og endre tittel på programmet: 
Nattens dronning soler seg  - minutt for minutt. 

Det kommer til å bli trøttende.
Veldig trøttende.
Det blir ingen muligheter for kaffe i restauranten mens sendingen pågår.

Uansett utfall: God sommerferie!!

søndag 12. juni 2011

Ein fin liten blome


Mamma ville blitt 70 i dag, en dag for ettertanke...

Mer enn 3 år har gått siden mammahjertet helt plutselig sluttet å slå - midt i sitt 66.år. Hun sang ofte "Når jeg blir seksogseksti da gjør jeg som jeg vil" og drømte om å kjøre cabriolet i godværet. Barnebarna syntes det var veldig urettferdig at hun ikke engang fikk leve hele det 66.året og få gjort alt hun ville.

Samtidig fikk også teorien om at "en god latter forlenger livet" en alvorlig brist.
Latter hjelper dessverre ikke mot alt.



"Ein fin liten blome i skogen eg ser,
I granskogen diger og dryg,
Og vent mellom mose og lyng han seg ter.
Han står der så liten og blyg. 
 
Men ynskjer du ikkje i prydhagen stå,
der folk kunne skoda på deg?
-Å nei, eg trivst best mellom ringe og små,
eg føddest til skogblome eg." 

Den finaste blomen var mammaen min!


torsdag 9. juni 2011

Nattens dronning - aksjespekulanten

Nattens dronning er aksjeeier.
En stolt medeier i flere større store firma.
Summene hun har gått inn med skiller bare på noen få hundrelapper.
Samtlige summer er under en tusenlapp
Samlet utgjør de en mengde som krever opptil flere kulepunkt:
  • Hun har en aksje i en av bygdas skiheiser  (evt hadde - hun er ikke sikker).
  • Hun har en andel i et større handelsselskap
  • Hun har en folkeaksje i en større kulturvirksomhet

For å ta det billigste først: Medlemsskapet i Coop som hun inngikk en gang på 80-tallet. LITT DITT. Det viser seg i størst mulig grad som det aller dyreste når det kommer til oppgjørets time; altså kontoutskriften.

Neste på rekka er folkeaksjen i det lokale kulturhuset. Nattens dronning gikk inn med ganske nøyaktig 0,0033 promille av byggekostnaden. Sånt blir det LITT MITT av. (Er det forresten noen som vet hva en tusendedels promille heter?)

Den aller største investeringen var aksjen Nattens dronning kjøpte da de bygde ut et nytt heisområde i bygda. Og si ikke at det ikke gav avkastning, hun skaffet seg i det minste et billig sesongkort for 10 (!) sesonger. Selv om det nå mange år senere best kan beskrives som MEST DE ANDRE SITT.

Men som det pleier gå med aksjer - verdien går opp og ned men blir svært sjelden verdiløse.

Nattens dronnings private børsnoteringer tar seg ut som følger:
LITT MITT leder an med gode opplevelser som på lengre sikt vil gi stor uttelling om enn ikke i lommeboken. LITT DITT fikk en god dag da det viste seg at Nattens dronning la 5 ganger så mye som planlagt ned i handlekurven. MEST DE ANDRE SITT sliter for tiden med at snøen befinner seg i ei flommende elv men forventes å ta seg sterkt opp utover høsten.


Ved årets slutt er det sannsynlig at det viser seg en større oppgang hos LITT DITT etter julehandelens inntog mens MEST DE ANDRE SITT kommer til å få konkurranse fra uventet hold idet Nattens dronning plukker fram fra sine gjemmer et par lange slalomski med tuppen fram, hvilket også kan medføre en liten økning hos LITT DITT.
 
LITT MITT - Nattens dronnings mest verdifulle aksje og er den aksjen som øker jevnt og trutt og nesten usynlig. Aksjen som aldri kan måle sin verdi i kroner og øre. Som Nattens dronning er veldig stolt over å eie 0,0033 promille av. Hun tar ut så mye gevinst i som husholdningsbudsjettet kan tåle hver eneste måned.

Nattens dronning har altså kun brukt sin investeringsiver til å kjøpe seg en lang rekke med røde tall på kontoutskriften. Men hun angrer intet. Med god mat og kunstneriske nytelser lever man slett ikke verst.

Den mest unyttige investeringen Nattens dronning har satt aksjer i gjennom alle tider er spekuleringen. Der har hun gått inn med stort engasjement i for det meste helt unyttige og uinteressante saker. Det er det nærmeste hun kommer en aksjespekulant.

Til gjengjeld er det BARE MITT.
So long.

mandag 6. juni 2011

Tatt ut penger?????

Nattens dronning har kanskje sovet i timen. Jovisst har hun hørt om at man må ta ut penger før tirsdag pga mulig bankstreik, men det var da riktig så fort tirsdagen kom. Og kontanter da, som er utgått på dato for lenge siden.

Akkurat nå gjør hun som Vidar Sandbeck og teller sine kronestykker, plusser på dronningbarnas sparebøsseinnhold og krysser fingre for at bankstreiken ikke blir langvarig. For om en liten stund skal Nattens dronning ut på en ekte storbyreise og trenger enten togbilletter eller bensin på den gamle hulken av en bil som hadde lysende bensinlampe i kveld for å komme seg til flyplassen.

"Ja de penga er til bekymring for fattig og for rik" synger Sandbeck. Akkurat nå stemmer kanskje det. Det hjelper lite om man er rik når bankkortene ikke fungerer. Å være fattig hjelper forresten aldri.

I kveld er det bare svartarbeiderne som kan slappe av, de som har sedler under madrassen fra før. Alle de som har tømt landets minibanker kan sannsynligvis ikke slappe av.  For dere vet; Tyven - tyven vet vel å benytte seg av at kontantene igjen er å finne i de tusen hjem.

Nattens dronning skal etter hvert gå til ro i full forvissing om at regninger er lagt inn på forfall og at sykkelen ikke bruker bensin. Og fryseren - ja den vil faktisk ha veldig godt av en liten bankstreik. Sparebøssa like så.

Tenker vi blir fornøyd etterpå når vi ser hvor mye penger det er å spare på å ikke kjøpe noen ting. Supert tilskudd til feriekassa!

Hold på veska folkens.  

Hvorfor Nattens dronning er forholdsvis avslappet? Hun har et gammelt sjekkhefte et eller annet sted.

Finnes det flere der ute som fortsatt har det? Hører ikke det nevnt i pengedebatten. Merkelig. Eller ikke.

søndag 5. juni 2011

Dataleken

Nattens dronning er befippet. Meget befippet.

I all sin uskyldighet skulle hun bare legge seg til som følger av Sjuskelines blogg for å være sikker på at hun ikke går glipp av et eneste ett av av hennes komiske blogginnlegg. Vips - så var kvelden gått..

For oss over 20 (haha) kan det by på utfordringer å leke dataleken. Det var forsåvidt intet nytt. Men når dataleken ikke vil leke leken slik som Nattens dronning vil - da kan hun bli meget befippet og gjør sitt aller beste for å finne ut av saken. Aller beste er tydeligvis ikke godt nok.

Nattens dronning er nemlig litt bloggchizofren; hun har to navn: Nattens dronning og Soarè. Det vil si -  hun prøver fortvilt å bli kvitt det siste. Men samme hvor mange ganger hun logget seg på med ulike mailadresser og passord så kom følgeren opp med den siste profilen som ikke egentlig er en profil. I ren forbannelse takket hun til slutt ja til spørsmålet om å opprette en gmail til googleprofilen.

Dere glupinger vet sikkert hva som skjedde? Hun endte opp med ENDA EN MAIL (hun hadde bare ca 10 fra før.)  Okay - tenkte Nattens dronning; greit det hvis det bare løser saken så det går an å logge seg på og ende opp i riktig profil.

Ja? Henger dere med? For hvis så er så vet dere sikkert at hun også endte opp med ENDA EN PROFIL (hun hadde bare en for mye fra før, har nå to for mye). Forskjellen var bare at den Nattens profil vil bli kvitt er en Bloggerprofil og den nye er en Googleprofil. 

Etter å ha googlet problemet kom det til svar at Blogger og Google har slått sine (våre) profiler sammen. Om det gjorde Nattens dronning klokere? NIKS. Googleprofilen inneholder fremdeles ikke samme svada som Bloggerprofilen, men har derimot koblet seg sammen med Picasa-albumene og sikkert en hel del andre ting Nattens dronning ikke aldeles forstår.

Det eneste som mangler nå er at Googleprofilen hooker opp med Facebookprofilen og lager en skikkelig Tante Knute.

Nattens dronning roper ut i natten: Alt var faktisk ganske mye enklere før  (ja - vi snakker om gamle dager som dronningbarna så pent kaller det. M.a.o. oldtiden.)
  • De fleste hadde EN postkasse hvor alle brevene, avisene og reklamen havnet.
  • Det var stort sett ETT firma som distribuerte all denne posten; det var selveste POSTEN
  • De fleste hadde EN profil - den de ble sett som hjemme, på jobb, i butikken og andre steder de beveget seg. (Joda, det finnes unntak her)

"Vil du være med på leken må du tåle steken" -  sier Nattens dronning til dronningbarna. Nattens dronning vil helt klart være med på dataleken men mangler helt klart noe lekekompetanse.. og det er derfor  ikke alle dager denne leken er like morsom.

HJELP!  Send noen tips!! Evt linker. (Jada - skal få til å skrive inn en adresse i adressefeltet:-)

  
     - eller Nattens dronning som hun liker å kalle seg.

lørdag 4. juni 2011

Nattens dronning?

I tilfelle det er noen som undrer seg på bloggnavnet Nattens dronning...

Utgangspunktet er forholdsvis enkelt; Nattens dronning skriver om natten. Derav bloggnavnet Nattens dronning. Intet annet.

Nå er det jo slik at noen har andre assosiasjoner rundt det navnet; det får være så. Men etter noen undersøkelser har Nattens dronning kommet fram til følgende interessante opplysninger: Det latinske navnet på nattens dronning er visstnok
Selenicereus grandiflorus

Grandiflorus faktisk... STORE blomster.. utfordringen er bare at hun blomstrer bare en natt i et begrenset antall timer (6 om vi skal tro kilden  www.rolv.no). Til gjengjeld er hun visstnok også til medisinsk bruk...

 Primært fungerer Nattens dronning som hjertemedisin, særlig med tilskudd av like deler løvehale..!?! (PS skulle gjerne sett den løvehalen som stilte seg disponibel, måtte det være en Party Løwe. ..)

I tillegg finnes det en hel del andre plager som kan heles med Nattens dronning. I enkelte tilfeller kan det visstnok også hende at en dose vodka kan hjelpe på virkningen. For mer enn ekstra interesserte kan det hentes infor her.

Nå er vel Nattens dronning-bloggeren ikke helt å identifisere med blomsten med samme navn og føler seg på ingen måte som en helende urt. Men hun avgir sin duft til månen på samme vis som blomsten. Og om månen har luktesans - tja det vites heldigvis ikke.

Og visste du at Nattens dronning er en kaktus? Piggene er alltid ute.. men det er heldigvis bare på blomsten. Nattens dronning-bloggeren prøver i det minste holde piggene inne mens hun skriver om ord og hendelser hun finner komisk..

Ja  - KOMISK. Det utløsende ord komisk. Over alt finnes det et og annet komisk å skue i tilfelle du ikke har merket det... eller hva????

Tull og fjas fra ende til annen : Det er Nattens dronning i et bloggnøtteskall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...