Sider

torsdag 9. juni 2011

Nattens dronning - aksjespekulanten

Nattens dronning er aksjeeier.
En stolt medeier i flere større store firma.
Summene hun har gått inn med skiller bare på noen få hundrelapper.
Samtlige summer er under en tusenlapp
Samlet utgjør de en mengde som krever opptil flere kulepunkt:
  • Hun har en aksje i en av bygdas skiheiser  (evt hadde - hun er ikke sikker).
  • Hun har en andel i et større handelsselskap
  • Hun har en folkeaksje i en større kulturvirksomhet

For å ta det billigste først: Medlemsskapet i Coop som hun inngikk en gang på 80-tallet. LITT DITT. Det viser seg i størst mulig grad som det aller dyreste når det kommer til oppgjørets time; altså kontoutskriften.

Neste på rekka er folkeaksjen i det lokale kulturhuset. Nattens dronning gikk inn med ganske nøyaktig 0,0033 promille av byggekostnaden. Sånt blir det LITT MITT av. (Er det forresten noen som vet hva en tusendedels promille heter?)

Den aller største investeringen var aksjen Nattens dronning kjøpte da de bygde ut et nytt heisområde i bygda. Og si ikke at det ikke gav avkastning, hun skaffet seg i det minste et billig sesongkort for 10 (!) sesonger. Selv om det nå mange år senere best kan beskrives som MEST DE ANDRE SITT.

Men som det pleier gå med aksjer - verdien går opp og ned men blir svært sjelden verdiløse.

Nattens dronnings private børsnoteringer tar seg ut som følger:
LITT MITT leder an med gode opplevelser som på lengre sikt vil gi stor uttelling om enn ikke i lommeboken. LITT DITT fikk en god dag da det viste seg at Nattens dronning la 5 ganger så mye som planlagt ned i handlekurven. MEST DE ANDRE SITT sliter for tiden med at snøen befinner seg i ei flommende elv men forventes å ta seg sterkt opp utover høsten.


Ved årets slutt er det sannsynlig at det viser seg en større oppgang hos LITT DITT etter julehandelens inntog mens MEST DE ANDRE SITT kommer til å få konkurranse fra uventet hold idet Nattens dronning plukker fram fra sine gjemmer et par lange slalomski med tuppen fram, hvilket også kan medføre en liten økning hos LITT DITT.
 
LITT MITT - Nattens dronnings mest verdifulle aksje og er den aksjen som øker jevnt og trutt og nesten usynlig. Aksjen som aldri kan måle sin verdi i kroner og øre. Som Nattens dronning er veldig stolt over å eie 0,0033 promille av. Hun tar ut så mye gevinst i som husholdningsbudsjettet kan tåle hver eneste måned.

Nattens dronning har altså kun brukt sin investeringsiver til å kjøpe seg en lang rekke med røde tall på kontoutskriften. Men hun angrer intet. Med god mat og kunstneriske nytelser lever man slett ikke verst.

Den mest unyttige investeringen Nattens dronning har satt aksjer i gjennom alle tider er spekuleringen. Der har hun gått inn med stort engasjement i for det meste helt unyttige og uinteressante saker. Det er det nærmeste hun kommer en aksjespekulant.

Til gjengjeld er det BARE MITT.
So long.

3 kommentarer:

Anonym beundrer ;-) sa...

Festlig lesning, igjen!

Ellers så satses det på LITT MER enn mikropromille på våre kulturelle utsvevelser under Svarrabærje i aften :-)

Anonym sa...

Så flott at du er medeier i Kulturhuset!!! Da skal jeg ved senere anledninger betale dyre biletter med STOOOOOOR glede. Med håp om at du kanskje en gang i fremtiden kan motta noen kroner i avkastning!

Ellers skal vi til VIANVANG i kveld.
Det er visst mest Arne Brimi sitt.....

God pinse.
Og takk for fornøyelig lesning nok en gang!

Nattens dronning sa...

Nattens dronning hilser god tur til Svarrabærje og Vianvang. Hils Arne Brimi og Henning Sommerro med at de må dele villig av sitt i kveld. God pinse!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...