Sider

fredag 28. januar 2011

Ikke papirløs men trådløs

Nattens dronning har i mange år vært trådløs; hun har faktisk bare vonde minner fra livet før tråden og før tråden forsvant. Vel var hun godt voksen da hun ble trådløs men hun har ikke lenger noen som helst kontakt med sin tidligere tilværelse og kjenner angsten gnage ved tanken på at hun kanskje blir tvunget tilbake dit.

Trådløslivet før tråden
Nattens dronning gikk på touch-kurs og greier, betalte kr 100,- for å leie ei skrivemaskin uten rettetast og som veide minst ti kilo. Det eneste hyggelige med den var at den plinget hver gang man skiftet linje.

Livet før tråden forsvant
Hun husker med gru de pent tilmålte minuttene i et lite rom hun delte med flere hundre andre som gjennomførte sine høyskolestudier med tråd. Hun lånte nøkkel og låste seg inn i det helt spesielle rom med sine veldig hemmelige og veldig verdifulle disketter (store flate firkanter for dere som ikke fikk gleden av å bli kjent med disse.) Der satt de pent og pyntelig og skrev inn det de allerede hadde skrevet ferdig på papir mens de prøvde å finne ut av meningen bak tastene.. Nattens dronning fikk seg senere jobb i en liten-liten dyp dal mellom de høye fjelle der arbeidsstokken hadde en eneste datamaskin på deling. Ærlig talt vil hun helst ikke bli sendt tilbake dit heller.

Rådløs trådløs
Mange år har gått og Nattens dronning har funnet seg vel til rette i det trådløse samfunn. Hun har hatt et aktivt liv som trådløs, investert i duppeditter av mange slag og fått mange gode venner i det nye landet. Men det er noe usikkert om disse vil stille opp for den rådløse trådløse i samme grad som de gjør for de papirløse. Faktisk føler hun seg ganske sikker på at det kommer til å gå ganske ubemerket hen at hun nå står i fare for å bli sendt tilbake til trådløslivet før tråden.
lånt bilde fra Point of view

I sjokk
Etter at hun plutselig og uten forvarsel fikk se alle filmappene fra sin lille røde på TV-skjermen er hun rett og slett i sjokk; Mr X Box hadde oppdaget henne! Nattens dronning sitter nå klar med en liten rød PC og er helt uvitende om hva som kommer til å skje. Helst vil hun være her hun er og om nødvendig gifte seg for å få bli. I verste fall kan hun bli sendt tilbake til tiden før tråd og trådløs og da kan alt skje. Hun har bare få år igjen å betale på studielånet sitt, men har ikke klart å skaffe seg en jobb hvor hun tjener over 500 tusen i året. Da kan hun være sikker på at hun ikke får komme tilbake.

Hvis da ingen tilbyr henne en godt betalt jobb sånn over natta...

Sees kanskje!

 

1 kommentar:

Bondemor sa...

Hihihii:-) Jeg humrer og ler, du skriver så fantastisk bra!!!! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...