Sider

søndag 5. juni 2011

Dataleken

Nattens dronning er befippet. Meget befippet.

I all sin uskyldighet skulle hun bare legge seg til som følger av Sjuskelines blogg for å være sikker på at hun ikke går glipp av et eneste ett av av hennes komiske blogginnlegg. Vips - så var kvelden gått..

For oss over 20 (haha) kan det by på utfordringer å leke dataleken. Det var forsåvidt intet nytt. Men når dataleken ikke vil leke leken slik som Nattens dronning vil - da kan hun bli meget befippet og gjør sitt aller beste for å finne ut av saken. Aller beste er tydeligvis ikke godt nok.

Nattens dronning er nemlig litt bloggchizofren; hun har to navn: Nattens dronning og Soarè. Det vil si -  hun prøver fortvilt å bli kvitt det siste. Men samme hvor mange ganger hun logget seg på med ulike mailadresser og passord så kom følgeren opp med den siste profilen som ikke egentlig er en profil. I ren forbannelse takket hun til slutt ja til spørsmålet om å opprette en gmail til googleprofilen.

Dere glupinger vet sikkert hva som skjedde? Hun endte opp med ENDA EN MAIL (hun hadde bare ca 10 fra før.)  Okay - tenkte Nattens dronning; greit det hvis det bare løser saken så det går an å logge seg på og ende opp i riktig profil.

Ja? Henger dere med? For hvis så er så vet dere sikkert at hun også endte opp med ENDA EN PROFIL (hun hadde bare en for mye fra før, har nå to for mye). Forskjellen var bare at den Nattens profil vil bli kvitt er en Bloggerprofil og den nye er en Googleprofil. 

Etter å ha googlet problemet kom det til svar at Blogger og Google har slått sine (våre) profiler sammen. Om det gjorde Nattens dronning klokere? NIKS. Googleprofilen inneholder fremdeles ikke samme svada som Bloggerprofilen, men har derimot koblet seg sammen med Picasa-albumene og sikkert en hel del andre ting Nattens dronning ikke aldeles forstår.

Det eneste som mangler nå er at Googleprofilen hooker opp med Facebookprofilen og lager en skikkelig Tante Knute.

Nattens dronning roper ut i natten: Alt var faktisk ganske mye enklere før  (ja - vi snakker om gamle dager som dronningbarna så pent kaller det. M.a.o. oldtiden.)
  • De fleste hadde EN postkasse hvor alle brevene, avisene og reklamen havnet.
  • Det var stort sett ETT firma som distribuerte all denne posten; det var selveste POSTEN
  • De fleste hadde EN profil - den de ble sett som hjemme, på jobb, i butikken og andre steder de beveget seg. (Joda, det finnes unntak her)

"Vil du være med på leken må du tåle steken" -  sier Nattens dronning til dronningbarna. Nattens dronning vil helt klart være med på dataleken men mangler helt klart noe lekekompetanse.. og det er derfor  ikke alle dager denne leken er like morsom.

HJELP!  Send noen tips!! Evt linker. (Jada - skal få til å skrive inn en adresse i adressefeltet:-)

  
     - eller Nattens dronning som hun liker å kalle seg.

1 kommentar:

Anonym beundrer ;-) sa...

God morgen! Må innrømme at jeg ikke ser alle detaljer i tegninga helt klart, ble nesten litt befippet over kaffekoppen her. Kjenner det klør i overmodige fingre etter å få tre støttende til! Oss tållåst :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...