Sider

torsdag 23. juni 2011

Blindheim på blindspor

"Hele Norge" har vært på Hurtigruten siste uka. I det minste ett minutt eller to.

  
Hodeløst, platt, intetsigende, stygt og dørgende kjedelig   Det mener sosiolog Blindheim. Nattens dronning har også vært inne på samme tanken samt undret seg over folks underlige oppførsel idet et TV-kamera passerer eller ankommer land. Tildels har hun vært småflau over hvordan vi fremstår på skjermene til seere langt utenfor Norges grenser. Hun har dessverre heller ikke funnet stor underholdning i å følge programmet, men trøster seg med at årsaken må være at hun sannsynligvis ikke har nådd den magiske hurtigrutealderen.


Men så er det også helt frivillig å slå TV`n på. Dessuten er det greit å være klar over at det sitter mange rundt i de tusen hjem (også innenfor ring 3) som ikke kommer seg ut på verken korte eller lange turer for å oppleve eget eller andre vakre land. Selv lekte Nattens dronning diva i Warsawa mens programmet pågikk - men alle er ikke like heldige. At NRK i dette tilfelle har brakt glede til veldig mange er sannsynlig. Det er også sannsynlig at disse som har benket seg i 6 døgn framfor TV og sett Hurtigruten er en annen seergruppe enn den som benker seg framfor ethvert fotball-VM, olympiade og lignende. (Det KAN virke for at den siste seergruppen anses av Blindheim som mer intelligente)

At hurtigruten - minutt for minutt legger til rette for at bygde-Norge blir karikert hersker det vel likevel ingen tvil om når PR-kåte by- og bygdefolk står i kø for å komme på skjermen i de rareste positurer. Ringe til kompisen og rope "hei - ser du meg?" høres unektelig litt rart ut i dagens samfunn hvor man kan se hverandre live gjennom datanettet når og hvor som helst.

Men så til den største rariteten:
Folk ble fornærmet og gikk delvis bananas fordi noen mente noe annet enn dem selv om nasjonalprogrammet; det avstedkom en hatstorm mot sosiolog. Nettopp da var det at sosiolog Blindheim gikk inn i nærmeste blindspor! Fra å si sin mening om et TV-program gikk han over til å virkelig kategorisere og karikere menneskene utenfor ring 3.

Annerledeshet og hat
  • Hva skjer i det øyeblikket noen mener de er bedre enn de andre på grunn av bosted, etnisk tilhørighet, type utdanning etc ?
  • Hva skjer i det øyeblikket noen tegner eller skriver en karikatur av andre?
Jo - folk blir sinte og gjør merkelige ting. 
Hat og furore. 

Vi har sett det før i andre situasjoner. Det kan være ufint å trekke sammenligningen, men det må nevnes en ganske annerledes situasjon da en dansk avis trykket en ganske så kjent karikatur.
Hat og furore!


Hva Nattens dronning finner aller mest interessant i denne debatten er hva det er som får folk til å møte annerledeshet med hat. Det ser faktisk ut til å skje helt uavhengig av bosted, etnisk tilhørighet, type utdanning etc. Det synes hun en sosiolog eller to kan sjekke ut og orientere oss andre om.

Fiskedisken i Warsawa

Det er fantastisk at det fortsatt finnes sprell levende mennesker som er i stand til å være seg selv og gå alternative veier både i by og land.  For  "det er bare død fisk som flyter med strømmen".


Nattens dronning med kaktusdrakten på roper JA til annerledeshet og friske meningsutvekslinger men NEI til hatmeldinger.
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Merkelig blogg.
Den er godt skrevet og innholdet vitner om en person med god iakttagelse.

Det merkelige er at bloggen er tom, etter å ha lest innholdet er jeg hverken klokere eller dummere, hverken sintere eller mildere, hverken såret eller healet.
Bloggen er vellskrevet tom :O

Nattens dronning sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar. At bloggen for noen er tom er fullt forståelig, akkurat som at Hurtigruten minutt for minutt for noen er dørgende kjedelig. Nattens dronning sitt formål med bloggen er ikke å forandre de eventuelle leserne. Å sette sinnene i kok overlater hun til Blindheim og andre. Ha en fin dag:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...