Sider

fredag 27. mai 2011

Sveving


Spinning er kult for dem som liker det. Nattens dronning liker bedre sveving!!!
Nattens dronning er i jazzens tegn nå - midt i våronna i ei lita fjellbygd i Trøndelag. Det startet forrige kvelden med flott konsert med Trio Norbeck og Molde strykekvartett. I går kveld fortsatte det i fin stil med Dag Arnesen Trio. Det vil si; Nattens dronning var langt fra sikker på at hun kunne få med seg både kropp, sjel og hode til konserten i går, men det måtte hun jo fordi hun skulle på workshop med trioen i dag. MÅTTE - det var ordet.

At det klusset seg til fordi konserten var annonsert til feil tidspunkt og hjemmelogistikken sviktet var veldig raskt glemt i det konserten var i gang. Da den siste applausen stilnet var det med ydmykhet Nattens dronning gledet seg til neste dag med workshop i improvisasjon sammen med herlige kolleger og Dag Arnesen Trio.



Idet siste tiåret har Nattens dronning gått gradene nedover fra halvgod amatørtrompetist til begravelsesspiller for nerslekta og deretter nedover til julebordspiller.. men med en alltid tilstedeværende tanke om at hun i det minste koser seg de sjeldne ganger hun spiller på trompeten. Men nå skal hun opp! Opp, opp, opp!!! Dagens workshop med Dag Arnesen, Pål Thowsen og Ellen Andrea Wang var en skikkelig motorstarter og det er nærmest ikke mulig å vente til dagen gryr og øvingen kan begynne!

Hva er vel bedre enn å ha en plan? Planen er å huske veldig veldig godt at Dag Arnesen og Pål Thowsen syntes at Nattens dronning har en veldig fin og åpen klang i hornet.... og å glemme at noen uttrykte at komplimenter fra menn ikke skal taes inn men heller smøres utenpå... Det skiter Nattens dronning i. Øve skal hun. Øve øve jevnt og trutt mens hun håper å få innpass i et passende lite jazzband:-)

Til så lenge skal hun bare sveve. Sveve på bølgene av lyden i dag der mer og mindre urutinerte improvisatører sprengte grenser og lot tonene flyte på bølgene av et godt komp. Men ikke minst; sveve på gleden over å få være lykkelig tilstede med stort smil og sliten trutmunn på trompet!

tirsdag 24. mai 2011

VIktig-Per

Nattens dronning skulle ringe en viktig person i dag, men en gravemaskinfører i Gudbrandsdalen spolerte hele greia ved kutte en fiberkabel . Snakker om å gjøre seg til en viktig person; selv om man ikke i Norge så ofte blir beskyldt for å stjele kabler man tror inneholder kobber for å gjøre seg rik - evt rikere. Man gjør seg i det minste ganske viktig når man utfører slike stunt. Spesielt når det samtidig faller et råttent tre over kabelen et annet sted i landet og kombinasjonen fører  til at både telefon, nødsentraler og flystasjoner blir rammet. Det ironiske er at Nattens dronnings viktige person skulle komme med nettopp gravemaskin-nyheter...

Å grave i jorden kan av og til by på overraskelser. Som for eksempel den stakkar 75-åringen som kuttet hele internettforbindelsen i Armenia på sin jakt etter kobber å selge.  Eller for eksempel Nattens dronning da hun ikke engang gravde i jorden men kun stakk et spett ned før høstens eneste veistikke skulle plasseres i oppkjørselen. Hun fikk en sterk følelse av å ha funnet nåla i høystakken da det viste seg at TV-kabelen var kuttet rett i to der veistikka stod. Dessuten var hun heller ikke spesielt stolt av at hun rakk å klage over kabelsignalene som nok en gang var borte før hun fant ut hva som hadde skjedd...

Sånn kan det skje at både et råttent tre, en uskyldig nattens dronning og en gravemaskinsjåfør helt ufrivillig kan ende opp som alt fra very important person til Viktig-Per.

Men viktige personer skal Nattens dronning ikke kimse av. For sommerens gleder på det idylliske sommersted er ganske avhengig av at viktige ting skjer før sommeren er over. Og heldigvis er det ikke en Viktig-Per hun snakker om men en riktig så snill og hjelpsom viktig person.

Viktig-Per`ene kan ordne opp i rikets sikkerhet og sørge for at telefon, internett og flystasjoner er operative i morgen!

mandag 23. mai 2011

Lykkesmil?

Aftenposten har nettopp publisert følgende artikkel "Disse tingene gjør oss lykkelige"

Nattens dronning satt akkurat og tenkte på hva et som skjules kan under et smil da hun kom over denne nylig oppdaterte artikkelen. Lykkeligvis har de samlet inn fra herr og fru Hvermansen hva som frambringer lykke. Listene er lange og mange og for enhver smak; her er bare å velge og vrake. Det hender seg nemlig at man glemmer å glede seg over de små ting - hvilket faktisk er helt nødvendig for de aller fleste for å kunne møte dagene med et smil.

Ja - så kan det hende at Nattens dronning av og til smiler mer enn hun har grunn til slik veldig mange andre også gjør. Men så kan det også hende at Nattens dronning av og til leter febrilsk etter en liten billig glede for å muntre opp sin hverdagslige hverdag.

Hvis Aftenposten nå ikke finner for godt å fjerne folkets lykkefavoritter vet hun heretter hvor hun skal klikke for å finne flere ting å glede seg over. Dessuten vet hun at det er flere der ute som kan ha glede av en slik lang og variert liste av mer eller mindre oppnåelige lykkefaktorer.

Smiiiil - du har gjort en god deal!

 Hvorvidt et smil kan hjelpe på selve lykken vites dog ikke...

...og husk at et smil kan skjule mye mer enn en god deal...

....og at det like gjerne kan være et overlevelsessmil....

.....men like fullt være viktig på veien mot et L Y K K E S M I L!!

Nattens dronning ønsker seg selv og alle andre en god uke!!

mandag 16. mai 2011

Bunadsskjorta igjen...

Å stryke bunadsskjortene tar ca så lang tid som å bytte til sommerdekk... et herværende firma reklamerte i år med at de kunne skifte de dekka for kr 400,- og akkurat nå lurer Nattens dronning på hva hun ville gjort hvis noen gikk ut med et nytt nisjeprodukt: "Jeg stryker bunadsskjorta di for kun kr 400,-"

Mulig  hjernetest for kvinner hos www.nrk.no forleden hadde rett - det er noe mandig over hjernen til Nattens dronning. Hun er nemlig ikke i tvil om hva hun ville valgt bort av disse to oppgavene: stryke bunadsskjorta eller skifte til sommerdekk... Med garasjejekk og latmannsarm går det så det suser å skifte dekk. Nåja.. tenker de på verkstedet nå hvis de leser dette; kom ikke hun hit med fire sommerdekk inni bilen som skulle settes på?

Jadajadajada det stemmer. For hva skjedde? Da hun hadde skiftet flere dekk "lett som ingen ting" skjedde noe helt nytt: Alle boltene var ute (også noe helt nytt etter at latmannsarmen kom i hus) men dekket satt fremdeles bom fast! Og vel kan det hende at hjernen kan ha mannlige trekk, men når det kommer til muskler kan Nattens dronning i hvert fall ikke skilte med mannlige trekk, kanskje heller ikke kvinnelige. Heller ikke verksted på boks hjalp og i det fjerne hørte hun en gammel fjellvettregel: "Det er ingen skam å snu" : Inn igjen med boltene og tilbake til fire vinterdekk. Nettopp derfor lå det fire vinterdekk i bilen da den ankom verkstedet to uker senere.

Tilbake til BUNADSSKJORTA:
Den henger nå nystrøket i vinduet og leker gardin sammen med ei mindre bunadsskjorte og ei litt for lita  gutteskjorte. Forglem heller ikke det hvite nystrøkte forkleet til snuppa som var ferdigsydd kl 0300 natt til 17.mai for noen år siden. Da var Nattens dronning nøyaktig i sitt ess etter at hun litt tidligere på dagen var i sjokk over hvor lite det forkleet i størrelse 2 år var i forhold til 7-åringen.
 
Over til NASJONALSANGEN:

Nattens dronning står over kor i år; det må da være nok at alle øver inn en eneste tone til 17.mai?
Statsministeren imponerer på folkofonen:





Over til VÆRMELDINGA:
Tradisjonen tro meldes det sikkert om temperaturer ned mot null og kanskje litt nedbør. Når man bor i ei fjellbygd trenger man ikke slå opp på www.yr.no for å finne ut akkurat det.

Tradisjonen tro blir det ull under og ull over de vakkert strøkne bunadsplagg. Så angrer man kanskje på at man tok seg bryet med både å stryke bunadsskjorte og bytte til sommerdekk. Men bare hvis det er å angre man har tenkt å bruke sin tilmålte tid til. Det tenker Nattens dronning så slett ikke.

Nå nyter Nattens dronning derimot gleden over den sjeldne vare å kunne være alt alt alt alt for tidlig ute:

TIL LYKKE MED DAGEN I OVERIMORGEN!

lørdag 14. mai 2011

Orkidèer og menneskeblomster

Nattens dronning skal bruke helgen på å telle sine gleder.. de skal hun telle både en og to og tre ganger. Om nødvendig skal hun telle dem igjen og igjen helt til hun er overbevist om at skålen med gleder er større enn skålen med alt det andre i.

Nattens dronning liker egentlig godt litt matematikk og har i dag studert på følgende case:
Hva ville skjedd hvis man fordelte verdens problemer flatt ut over hele befolkningen; ville det blitt verre eller bedre da?

Svaret kommer nesten helt uten nærmere undersøkelser og man trenger knapt et nærmere studie for å komme fram til at svaret blir at de aller fleste her i Norge vil få det verre etter en slik utjevning.

Derimot hvis man utelukket resten av jordkloden og bare tok for seg Norge? Kunne man se for seg noen signifikante endringer dersom plagene ble smurt tynt utover? Nattens dronning må ærlig innrømme at hun av og til ser tendenser til at enkelte får mer enn landssnittet av utfordringer i livet.

Da er det at det er godt å tenke på at også mennesker kan av og til te seg som orkidèer som blomstrer rikt når de får lite næring. Man treffer mennesker som har gått gjennom mer enn folk flest kan skjønne som likevel smiler og ler mer enn de aller fleste. Mon tro om det er det som også driver orkidèen; noen av mine orkideer kan stå i flere år med kun grønne blader før de plutselig blomstrer rikt med de vakreste blomster man kan tenke seg.

Og til saken; i dag har Nattens dronning vært på kafè; der traff hun to spesielt sprudlende rødruss som begge gjerne ville gi henne russekortet sitt. På ett av dem stod følgende:

"Mange sliter med dørstokkmila, jeg sliter med dørstokken"



Gutten satt i rullestol og strever nok ofte med dørstokken, men humøret; en av livets viktigste ingredienser; se det slet han såvisst ikke med!!!  En blomst som brakte stor glede til omgivelsene en ellers regntung dag.

Til ettertanke: Bildene viser to av mine 8 orkidèer som kommer med nye blomster nå; den rosa har over 30 blomster/knopper i alt. Men for ikke lenge siden var den en av de som måtte pyntes med en kunstig blomsterstilk.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...