Sider

mandag 16. mai 2011

Bunadsskjorta igjen...

Å stryke bunadsskjortene tar ca så lang tid som å bytte til sommerdekk... et herværende firma reklamerte i år med at de kunne skifte de dekka for kr 400,- og akkurat nå lurer Nattens dronning på hva hun ville gjort hvis noen gikk ut med et nytt nisjeprodukt: "Jeg stryker bunadsskjorta di for kun kr 400,-"

Mulig  hjernetest for kvinner hos www.nrk.no forleden hadde rett - det er noe mandig over hjernen til Nattens dronning. Hun er nemlig ikke i tvil om hva hun ville valgt bort av disse to oppgavene: stryke bunadsskjorta eller skifte til sommerdekk... Med garasjejekk og latmannsarm går det så det suser å skifte dekk. Nåja.. tenker de på verkstedet nå hvis de leser dette; kom ikke hun hit med fire sommerdekk inni bilen som skulle settes på?

Jadajadajada det stemmer. For hva skjedde? Da hun hadde skiftet flere dekk "lett som ingen ting" skjedde noe helt nytt: Alle boltene var ute (også noe helt nytt etter at latmannsarmen kom i hus) men dekket satt fremdeles bom fast! Og vel kan det hende at hjernen kan ha mannlige trekk, men når det kommer til muskler kan Nattens dronning i hvert fall ikke skilte med mannlige trekk, kanskje heller ikke kvinnelige. Heller ikke verksted på boks hjalp og i det fjerne hørte hun en gammel fjellvettregel: "Det er ingen skam å snu" : Inn igjen med boltene og tilbake til fire vinterdekk. Nettopp derfor lå det fire vinterdekk i bilen da den ankom verkstedet to uker senere.

Tilbake til BUNADSSKJORTA:
Den henger nå nystrøket i vinduet og leker gardin sammen med ei mindre bunadsskjorte og ei litt for lita  gutteskjorte. Forglem heller ikke det hvite nystrøkte forkleet til snuppa som var ferdigsydd kl 0300 natt til 17.mai for noen år siden. Da var Nattens dronning nøyaktig i sitt ess etter at hun litt tidligere på dagen var i sjokk over hvor lite det forkleet i størrelse 2 år var i forhold til 7-åringen.
 
Over til NASJONALSANGEN:

Nattens dronning står over kor i år; det må da være nok at alle øver inn en eneste tone til 17.mai?
Statsministeren imponerer på folkofonen:





Over til VÆRMELDINGA:
Tradisjonen tro meldes det sikkert om temperaturer ned mot null og kanskje litt nedbør. Når man bor i ei fjellbygd trenger man ikke slå opp på www.yr.no for å finne ut akkurat det.

Tradisjonen tro blir det ull under og ull over de vakkert strøkne bunadsplagg. Så angrer man kanskje på at man tok seg bryet med både å stryke bunadsskjorte og bytte til sommerdekk. Men bare hvis det er å angre man har tenkt å bruke sin tilmålte tid til. Det tenker Nattens dronning så slett ikke.

Nå nyter Nattens dronning derimot gleden over den sjeldne vare å kunne være alt alt alt alt for tidlig ute:

TIL LYKKE MED DAGEN I OVERIMORGEN!

3 kommentarer:

Titt-inn! sa...

Arti innlegg du har skrevet! Jeg er ute i sisteliten med skjortestrykinga i år. Du må ha en riktig fin 17.maifeiring!

Bondemor sa...

Hihi!:-) Ja, du æ no berre lik deg, du! :-) Knall å være tidlig ute, da!? E sitt i skrivende stund å planlegg å falde opp dressbuksa til eldstemann... Burde vel skride til verket, kanskje? Skulle gjøre det tidligere i dag, men så vart e så frista te å tåk me en sykkeltur i vill fart mens eldstemann var på fotballtrening... Sånn ble det! :-) Feir med måte, og så sees vi plutselig igjen!

Nattens dronning sa...

Takk, takk! Ble fin feiring i tidenes grønneste fjellbygd som glitret i sola!! Puttelull: Noen blir visst aldri annerledes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...