Sider

lørdag 14. mai 2011

Orkidèer og menneskeblomster

Nattens dronning skal bruke helgen på å telle sine gleder.. de skal hun telle både en og to og tre ganger. Om nødvendig skal hun telle dem igjen og igjen helt til hun er overbevist om at skålen med gleder er større enn skålen med alt det andre i.

Nattens dronning liker egentlig godt litt matematikk og har i dag studert på følgende case:
Hva ville skjedd hvis man fordelte verdens problemer flatt ut over hele befolkningen; ville det blitt verre eller bedre da?

Svaret kommer nesten helt uten nærmere undersøkelser og man trenger knapt et nærmere studie for å komme fram til at svaret blir at de aller fleste her i Norge vil få det verre etter en slik utjevning.

Derimot hvis man utelukket resten av jordkloden og bare tok for seg Norge? Kunne man se for seg noen signifikante endringer dersom plagene ble smurt tynt utover? Nattens dronning må ærlig innrømme at hun av og til ser tendenser til at enkelte får mer enn landssnittet av utfordringer i livet.

Da er det at det er godt å tenke på at også mennesker kan av og til te seg som orkidèer som blomstrer rikt når de får lite næring. Man treffer mennesker som har gått gjennom mer enn folk flest kan skjønne som likevel smiler og ler mer enn de aller fleste. Mon tro om det er det som også driver orkidèen; noen av mine orkideer kan stå i flere år med kun grønne blader før de plutselig blomstrer rikt med de vakreste blomster man kan tenke seg.

Og til saken; i dag har Nattens dronning vært på kafè; der traff hun to spesielt sprudlende rødruss som begge gjerne ville gi henne russekortet sitt. På ett av dem stod følgende:

"Mange sliter med dørstokkmila, jeg sliter med dørstokken"



Gutten satt i rullestol og strever nok ofte med dørstokken, men humøret; en av livets viktigste ingredienser; se det slet han såvisst ikke med!!!  En blomst som brakte stor glede til omgivelsene en ellers regntung dag.

Til ettertanke: Bildene viser to av mine 8 orkidèer som kommer med nye blomster nå; den rosa har over 30 blomster/knopper i alt. Men for ikke lenge siden var den en av de som måtte pyntes med en kunstig blomsterstilk.


Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...