Sider

fredag 27. mai 2011

Sveving


Spinning er kult for dem som liker det. Nattens dronning liker bedre sveving!!!
Nattens dronning er i jazzens tegn nå - midt i våronna i ei lita fjellbygd i Trøndelag. Det startet forrige kvelden med flott konsert med Trio Norbeck og Molde strykekvartett. I går kveld fortsatte det i fin stil med Dag Arnesen Trio. Det vil si; Nattens dronning var langt fra sikker på at hun kunne få med seg både kropp, sjel og hode til konserten i går, men det måtte hun jo fordi hun skulle på workshop med trioen i dag. MÅTTE - det var ordet.

At det klusset seg til fordi konserten var annonsert til feil tidspunkt og hjemmelogistikken sviktet var veldig raskt glemt i det konserten var i gang. Da den siste applausen stilnet var det med ydmykhet Nattens dronning gledet seg til neste dag med workshop i improvisasjon sammen med herlige kolleger og Dag Arnesen Trio.



Idet siste tiåret har Nattens dronning gått gradene nedover fra halvgod amatørtrompetist til begravelsesspiller for nerslekta og deretter nedover til julebordspiller.. men med en alltid tilstedeværende tanke om at hun i det minste koser seg de sjeldne ganger hun spiller på trompeten. Men nå skal hun opp! Opp, opp, opp!!! Dagens workshop med Dag Arnesen, Pål Thowsen og Ellen Andrea Wang var en skikkelig motorstarter og det er nærmest ikke mulig å vente til dagen gryr og øvingen kan begynne!

Hva er vel bedre enn å ha en plan? Planen er å huske veldig veldig godt at Dag Arnesen og Pål Thowsen syntes at Nattens dronning har en veldig fin og åpen klang i hornet.... og å glemme at noen uttrykte at komplimenter fra menn ikke skal taes inn men heller smøres utenpå... Det skiter Nattens dronning i. Øve skal hun. Øve øve jevnt og trutt mens hun håper å få innpass i et passende lite jazzband:-)

Til så lenge skal hun bare sveve. Sveve på bølgene av lyden i dag der mer og mindre urutinerte improvisatører sprengte grenser og lot tonene flyte på bølgene av et godt komp. Men ikke minst; sveve på gleden over å få være lykkelig tilstede med stort smil og sliten trutmunn på trompet!

4 kommentarer:

Anonym beundrer ;-) sa...

Takk for energiske ord til morgenkaffen! Du skriver herlig! Nå svever jeg videre til dagens morgenmøte. Håper du får en flott dag, måtte den bli trutnummende!

Nattens dronning sa...

Stas med artig tilbakemelding her altså; det er bare å innrømme at det gjorde en regntung dag mye lysere!

Anonym beundrer ;-) sa...

Så flott! … og sååå fortjent!

Anonym sa...

Start et lite orkester sjøl, da vel!!! Se bare hvordan det gikk forrige gang!!!!!! (På 2. rad)

AG.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...