Sider

torsdag 21. april 2011

Kategori idyllisk

Våren er kommet!!
Nattens dronning tok med seg våryrfølelsen ut mot fjorden i går og der er skog og mark i ferd med å grønskes og alt lover godt for en aldri så fin vår i år. De veldig få følgere over tid her på bloggen er for lenge siden lovet en fortsettelse i serien "Jakten på den idylliske hytte". Her kommer den:-D

Etter å ha sett på den ene fjellhytta etter den andre og lagt inn bud på opptil flere av drømmene gikk Nattens dronning i hyttedvale en stund. Helt til hun våknet en lørdag morgen i slutten av  mai i fjor og bare måtte kjøre litt bil og se seg om. Med 3 prospekt fra sin venn Finn.no i sidesetet la hun ut på tur - mil etter mil med maisol over fjell og fjord. Det var da hjertet fortalte henne det samme som alle andre hadde sagt lenge: At det ikke skal bli en fjellhytte; hun bor tross alt nesten midt på fjellet.

Nattens dronning velger å se på den som er lengst unna først og oppdager fort at tid og avstand er relativt, så også smak og standard... raskeste vei videre til et hus som holdt på å falle ned i ei elv...og det var derfor langt på dag da hun ankom det gule huset.

1 hyttebommert - 2 hyttebommert -  på det tredje skal det skje!

I et gult lite hus i en grønn bratt bakke med luftigste utstikten står en liten mann som skal selge feriestedet sitt gjennom 67 år. Flere snitter og kaffekopper senere er Nattens dronning kjøpeklar; det er bare det at eieren vil ha budet per brev i postkassa si. Nattens dronning glemmer alt hun har hørt og lest om lure ting å gjøre og undersøke før en handel, for hun som kan lang lang lang tid på å finne de rette knottene til innredningen, hun kan nemlig finne på å kjøpe hus på kun kort tid helt uten å sjekke noens second opinion. Hun så bare en minus med foretaket og det var at huset skulle selges med absolutt ALT inventar, men etter at gamlefar Kvitskjegg hadde lovet å hjelpe til med opprydding var hun ikke et sekund i tvil.

Brev med bud i postkasse - vente vente vente - vente vente vente - 

1 dag - 2 dager - på den tredje dagen skal det skje! 

I telefonen den 3. morgenen får Nattens dronning følgende beskjed
"Da må jeg få jeg gratulere deg som hytteeier!"  hvorpå Nattens dronning lo av glede veldig høyt og veldig lenge. Stakkar mann i andre enden hadde aldri i sitt lange liv hørt noen så glad i telefonen stakkar... og noen timer senere var de to på en brun kafè og signerte dokumenter! Hva den brune kafèens stamgjester studerte ut om det lille møte; det krever nok sitt eget lille blogginnlegg..

Hytten er akkurat en slik som glatt kan komme inn under kategorien IDYLLISK hos alles venn Finn.no. Nattens dronning kjenner sikkert ingen som ville byttet bilen sin mot et slikt "idyllisk" sted., men Nattens dronning verken hadde eller har ingen slik dyr bil å bytte bort. Hun har derimot en bitteliten balkong med utsikt mot fjorden der hun kan sitte hele dagen og natten lang og bare nyte. Det er akkurat det Nattens dronning finner idyllisk!

 
..og når det i tillegg er plass nok til å ha gjester på hyttetur... ja da kan Nattens dronning virkelig trives!!

1 kommentar:

Bondemor sa...

Å........................................... Hadde jeg bare ikke hatt 2 stk fjellsetrer, som dessverre ikke kan selges uten at gården vi lever av følger med, skulle jeg jammen kjøpt meg en slik idyll, jeg og! :-) Kos deg så godt du kan, - og jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at du kan å kose deg! :-) Klem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...