Sider

søndag 27. februar 2011

Langvarig ved


Første vinter med ny super vedovn fra Contura er snart på hell. Det Nattens dronning ikke tenkte på i høst var at det kom til å gå atskillig mer ved når det gikk inni mer enn ei flis om gangen. Den gamle slitne koksovnen hadde etter hvert så store problemer med å spise ved at det ble svært billig på vedfronten, derimot ikke så effektivt når det her i bygda kan gå dagesvis og i verste fall ukesvis med temperaturer mellom 20 og 30 minus.

Bilde lånt fra www.contura.eu
Stolt og glad var hun  derfor da den nye ovnen var i hus. Kubber som Nattens dronning tidligere kun hadde drømt om å bære inn brant med herlig flamme i den nye ovnen. Det gikk ikke mange ukene før det var en sannhet at vinterens vedlager kom til å gå tomt lenge før jul. Påfyll ble bestilt, men like fullt ble det tomt i slutten av januar etter noen ukers skikkelig sprengkulde.
 
Da var det gledelig at en av bygdas glade vedselgere hadde ved på lager:

Lang ved. Skikkelig lang ved. 
Tung ved. Skikkelig tung ved. 

Etter timesvis med personlig pusting og pesing framfor ovnen lyder Nattens dronning snart navnet Askepott. Hun gir opp å se på at tennbriketten brenner helt alene og supplerer med avis - lokalavis.  Skal si den får flammer å gå på. Det sier bare FLUF-F-F-F (leses med myyye luft på F-ene) - så er hele avisen borte; helt uten at veden har tenkt en tanke på å ta fyr. Hele månedens lokalaviser går med til å få fyr på veden en kald februarkveld. Det er da Nattens dronning bestemmer seg for å abonnere på en riksavis med mange og store sider. Finansene ved å holde mange aviser trenger hun ikke bekymre seg for. Det er nemlig svært lønnsomt med lang, tung ved. Den holder seg svært lenge. En eneste kubbe kan ulme hele kvelden mens Askepott trener lungene.

Da er det gledelig å tenke på at man har gått til innkjøp av
L A N G V A R I G  V E D
..... skikkelig langvarig ved.....
og at man har ved til langt ut i neste vinter.

Det er alltid veldig godt å tenke på at man har noe å glede seg til. Om ett år eller to fra nå kan det hende jeg kan prøve "såpeskumtesten" gjennom en langvarig vedkubbe. Nattens dronning ser fram til det med stor spenning. I mellomtiden satser hun på sol gjennom store 70-tallsvindu som slipper veldig mye varme gjennom. 

PS: Vurderer nå å annonsere for det nye nisjeproduktet i lokalavisen:
"Langvarig ved selges; en kubbe holder til en hel uke -  du tror det ikke før du får se det."


lørdag 26. februar 2011

Hettekjole med rund lomme

I dag har jeg sydd ferdig nok et langtidsprosjekt: Tåkegrønn fleecekjole med hette og rund lomme. Ideen til den runde lommen fikk jeg fra Marit superkreativ som hadde sydd rund lomme på en barnegenser. Saken var bare den at jeg var imponert over at hun hadde turt å klippe hull i genseren for å lage rund lomme. Etter mye spekulering på hvordan dette var løst hadde jeg det klart og det var egentlig bare å sette saksa i kjolen. Akkurat da var det at det kom for en dag at Marit superkreativ hadde sydd lomma utenpå stoffet og slett ikke klippet hull. Altså et påskudd til å vente litt til med fullføringen.Siden jeg kun syr en søm i ny og ne og helst på lørdager tok det sin tid. Men i dag hugget jeg løs med saksen og gav meg ikke før den var absolutt ferdig. Bortsett fra at fargen slett ikke er min ble jeg bittelitt fornøyd.



Jeg har lært to nye ting: 1. Konsturere hette 2. Klippe hull i ferdig kjole

Spørsmålet er om den vil bli brukt siden fargene er alt for slappe etter min smak. Time will show. God til hjemmebruk er den i det minste.

onsdag 23. februar 2011

Villa Villevært


Nattens dronning
  1. villevært A-menneske
  2. villevært supersprek
  3. villevært glad i eksotisk mat
  4. villevært eier av en skikkelig staselig bil
Kort sagt villevært A-menneske med fire høyt skattede kvaliteter; villevært A4!
Det ville hun ja - skjønt kun i meget korte øyeblikk...

Det vil si A-menneske kunne hun tenke seg å vært gjennom absolutt hele formiddagen. Resten av døgnet er hun mer enn superfornøyd med sin tilværelse som B, C eller D-menneske.

Supersprekønsket er heller sjelden i tankebanen. I dag for eksempel; da hun kjørte forbi en SYKLIST oppover mot fjellet i 20 minusgrader og stri vind - da var hun et langt øyeblikk i tvil om hvem som var mest sprø av oss to.. bilisten i retning fjellet uten ski på taket eller syklisten i fartsdress og hjelm.. Derimot kan Nattens dronning i lange øyeblikk drømme seg til en litt sprekere tilværelse. Hun drømte for eksempel hele natten at hun kjørte motorsykkel Norge på langs!

Eksotisk mat liker faktisk Nattens dronning like godt som annen mat; hun har bare ingen spesiell pasjon for den. Pasjon har en stund måttet vike for nødvendig full pensjon.

Staselig bil kommer i samme kategori som eksotisk mat; lite pasjon. TØFF bil derimot.... Nattens dronning ønsker seg sterkt en PtCruiser som alle like sterkt fraråder henne å kjøpe. Gangsterbil passer visstnok også lite inn i øyeblikksvisjonen om en A4-tilværelse.


Men Villa Villevært er uansett et tullespråk på en tulleblogg. Det teller ikke.
Men Villa har hun. Det teller.

.... og det med 4 kvaliteter?
Ha-ha-hadde Nattens dronning fått velge seg 4 kvaliteter hun skulle få for all framtid ville det ikke vært disse!

Godnatt -  har det travelt - om litt fortsetter Norge på langs per motorsykkel:-D     *BROMMMM*

søndag 20. februar 2011

Topptur


Vinterferiens første dag opprant med strålende sol fra kald turkis himmel og Nattens dronning la ut på topptur. I god fart sparket hun fra med høy konsentrasjon:

Bøy 
strekk 
bøy 
strekk
.. husk vekt og trykk på riktig fot...
...overkroppen i ro...
bøy
strekk
bøy 
strekk

Med teknikken på plass dro hun i god fart av gårde. Kald luft sved herlig på kinnene og rødlett nådde hun toppen i fin stil. 

Vel framme på toppen ble hun oppmerksom på følgende:
  1. Hun manglet fartsdress og var ikke andblest. Ergo hadde hun ikke behov for medisiner for å lette på pusten (hvilket hun ikke engang har visst at var vanlig å benytte for halvspreke sportsidioter.
  2. Hun hadde god varm vinterbukse, dunjakke, topplue og stort skjerf. Ergo hun berget veldig godt.
  3. Hun ble ønsket hjertelig velkommen. Ergo hun valgte rette topp for dagens topptur:

T A N T E    T O P P E N 
167 CM HØY
 også kjent som den eneste engelen med horn
(verdens beste horn)
 
En nydelig dag for en god topptur per spark. 

Neste topptur kan gå til Matterhorn - kven kveit... det går da framover! Øve øve jevnt og trutt....












onsdag 16. februar 2011

Medspiserne

Nattens dronning er for øyeblikket fornøyd med at hun ikke står i fare for å få besøk av Hellstrøm med kvasse kniver. Hun kommer rett og slett ikke inn i riktig kategori...

Hadde hun derimot fått velge kokk selv ville valget vært enkelt; favorittskribenten Andreas Viestad ville vært velkommen når som helst. Han skriver tekster om mat så Nattens dronning må le selv om det er midt på lyse dagen! I tillegg har han fokus på den maten Nattens dronning liker best av alt - NORSK MAT - som hun ellers bare må lage seg selv.  Eller som hun en sjelden gang kjøper seg på kafeteria...ikke på en hvilken som helst kafè, men på KAFETERIA.

I tillegg til navnet har kafeteriaene som byr på den gode gammeldagse maten nemlig flere fellestrekk: De har brune respatexbord (evigvarende), stoler med skaiseter (i tilfelle lekkasjer), en plastblomst (slike som ellers er vanlige i campingvognforteltet), en lang bestillingsdisk med plass til rullatorer og feste for stokken. Bak disken henger skiltet: "DAGENS MIDDAG"

De samme kafeteriaene har mystisk nok også en ganske ensartet kundegruppe. Hvis Nattens dronning skal gi seg ut på en beskrivelse av kundene kan de lett gjenkjennes ved at de veldig ofte har hatt, stokk, kåpe/frakk og håndveske/trillebag; en av disse er gjerne rutete.


Selv om Nattens dronning av og til har følelsen av at hun lett kunne blitt beskrevet som sine medspisere på kafeteriaen drømmer hun om å få kjøpe seg en god gammeldags norsk middagsrett på et sted der det også vanket representanter fra andre grupperinger av folket. McDonalds begynner å bli et slikt sted der man finner både bestemor, far og mor, barn, dunjakker, kåper og ullskjorter om en annen. Både sprekinger og late er dessuten observert der.

Kan ikke Viestad please starte en slik kjede?
      ...McViestad... evt heller Søre Viestad.. med norsk mat i kule omgivelser og i en sprek fasong?

Da vil Nattens dronning komme ilende for å kjøpe kjøttkake på gaffel, sildball inntullet i flesk,  ... eller hvis hun har bedre tid; vakkert tilberedt potetball med kålrabi, flesk og duppe.

Inntil så skjer må hun enten lage sin mat selv eller ikle seg "vi over 60-habitten" og innta den brune kafèteria.
Eller kanskje bite tennene sammen gjennom en hamburger.. som heller ikke smaker vondt :-D

Fristelsen ble for stor til å legge til en liten kjøttkakelink: "Æ like bare kjøttkak" av Otto Nielsen

lørdag 12. februar 2011

3 * Haba Haba


Haba haba til finalen i Grand Prix 2011... 
Nattens dronning tror noen rikinger (les: folket) har brukt alle pengene sine på stemmegiving nå:

Nattens dronning er så gammel at hun har mer moro av Haba haba med Lillebjørn Nilsen (1983)
 


..og husker at vi fikk denne Hubba hubba zoot zoot på hjernen i 1981

 
Men: Måtte det endelig gå 20 år til neste Haba Haba Hubba Hubba ...
Nattens dronning har på følelsen at vi kommer til å slite lenge med folkets avgjørelse i dag!

 3*Haba blir ikke helt det samme som 3*Hurra...

HEPP!


tirsdag 8. februar 2011

Håndveska

Nattens dronning hører av og til historier om kvinnenes innholdsrike håndvesker. Selv har hun håndvesker for enhver anledning:
  • Jobbveska med bøker,nøkler, penner, papirer og Blå Ekstra.
  • Syforeningsveska med strikketøy, oppskrifter og svart TOFFO (den beste lakrisen).
  • Søndagsskoleveska med sangbok og frammøtekort med mange fisker i garnet.
  • Selskapsveska med penger, rød laibis og tannpirker.
  • Sneppveska med matboks, lesestoff, MP3spiller og ekstra ullundertøy
Felles for alle disse er at de har lang reim. Nattens dronning har tidligere ikke registrert akkurat dette fellestrekket mellom veskene, men nå føler hun seg sikker på at det garantert er grunnet et innebygd reddende innstinkt. 

Det alle visste var at håndvesker er til for å redde kvinner ut av enhver situasjon.
Det alle ikke visste var at kvinnenes håndvesker kan skremme vannet av voksne menn med slegger....

Se bare her:
"The Lady in red" kommer ilende til med håndveska si...
Eller som her:
Ikke alltid like lurt å være høy på pæra....

Det nest morsomste med denne snutten er knisinga til skate-mora som filmer.
Moralen i historien må være: Mobb aldri mer en kvinnes håndveske, men le av den - det kan man!!


Nextopia


Nattens dronning har i dag har lært seg et nytt ord;

N E X T O P I A

Ordet var et svensk nyord allerede i 2008. Ikke bare er det tøft å si, nesten litt Pippi-aktig slik som spunk, men Nattens dronning har en viss følelse av at ordet med tiden kommer til å bli mer anerkjent enn Pippis spunk. Mye bra har kommet til Norge fra Sverige og nå kommer altså¨denne boken på norsk! (dvs det vet ikke Nattens dronning enda, men hun stoler blindt på magefølelsen.)


Professor og forfatter Michael Dahlén står bak ordet og boken Nextopia – livet, lykken og pengene i forventningssamfunnet” . 



Nextopia er er visstnok vår innebygde tro på at det neste alltid er det beste og Nattens dronning innser at også hun er hekta på framtida - verdens sterkeste dop.  (Dagbladet 7.2.2011)
  
Sitat: "Du er aldri bedre enn din neste greie.
 Timing er alt — og det finnes ikke et bedre tidspunkt enn i morgen." 

Nå er Nattens dronning et øyeblikk seriøs!! Boken er herved bestilt fra biblioteket, for hvordan menneskelykken fungerer finner Nattens dronning meget interessant. Evt det kunne også vært en passende morsdagsgave til Hovedmorsdagen dersom den ankommer butikkene innen den tid.


PS: .... anbefaler også å se nøye på hvordan kontoret ser ut. Nettopp slik. ...... da er det nok enkelte som straks skjønner at Nattens dronning ble fascinert av denne professoren!

Bloggurat akkurat.

søndag 6. februar 2011

Morsdagsvorspiel

I går kveld avsluttet Nattens dronning et prosjekt som har hatt veldig høy fokus den siste tiden. Nattens dronning har evnen til å overse mindre viktige ting slike dager, men da hun kom hjem fikk hun øye på hjemmet sitt som ganske kort kan beskrives som tomt og fullt.
Bestikkskuffa var tom -  oppvaskmaskina full
             Skapet tomt - oppvaskbenken full
Klesskapene tomme - vaskerommet fullt
Kjøleskapet tomt - søppelbøtta full
Og hun nevner i fleng; til og med bensintanken var tom! For ikke å snakke om hodet som var stappfullt, men som etter å ha vært på Nattklubb faktisk var helt tomt. Den fantastiske Nattklubben er full av skratt og kreative tanker uten begrensninger. "Liker"

Derfor var det fantastisk å finne en SMS fra kjære tante "på morgenkvisten"... eh det var vel helst på formiddagskvisten. Meldingen ble avsluttet med:
"Morsdagsklem"
Jøjemeg for en herlig nyhet, det må Nattens dronning ha gått glipp av mens hun har jobbet på de siste dagene: hun ropte straks opp til sønnen og meddelte den gode nyheten hvorpå hun fant det naturlig å bestille en stor kopp kaffe på senga. Beklageligvis hadde vi ikke kake, men gutten visste råd: I dag skulle det bli SVELER!  

En diger kopp kaffe senere ankom datteren det tomme og fulle hjem. Hun ble raskt innviet i hva som var på gang. Visst ble hun lei seg for at hun ikke hadde ordnet gave, men mor trøstet henne med at kaffe og en klem holdt veldig lenge. Så da vanket det enda en diger kopp. Mens mor tok seg et lengre boblebad stekte gutten sveler og det var langt på dag da jobben med å tømme alt som var fullt og fylle alt som var tomt kunne begynne. 

Etterhvert kom også Nattens dronning i kontakt med omverdenen. Det rare var at ingen, absolutt ingen nevnte noe om morsdag... ikke en gang på facebook var det noen som nevnte noe om de flotte menn som hadde gledet sine koner på morsdagen. Et raskt søk på google i kveld gav svaret "Morsdag er 2.søndag i februar"... Så dagens feiring kan godt kalles morsdagsvorspiel.

Det Nattens dronning ikke hadde fått med seg var at i dag var fastelavenssøndag. Men nå er den utsatt til kommende lørdag: dagen før hovedmorsdag. Dagen etter hovedmorsdagen er det visst også Valentinsdag, men det forbigår Nattens dronning foreløpig i stillhet.

Den 3.søndagen i februar blir det morsdagsnachspiel - det gode forslaget kom fra Blomster-Åse. Februarsalget i blomsterbutikken kommer til å eksplodere!! Selv har Blomster-Åse fått både gave og kake fra sin snille mann allerede i går. Akkurat en sånn mann tror Nattens dronning hun kan tenke seg:-D

Takk til supertante for at  Nattens dronning og supertantens datter fikk en helt herlig og fortjent ekstra morsdag!!! Enda gjenstår mye å glede seg til:-D
Ser heller ikke bort fra at det er flere i slekta som kan ha feiret i dag...

Nattklubb

Alle damer med respekt for seg selv er med i en klubb. Så også Nattens dronning. Det vil si; de fleste virker for å være med i en klubb der de møtes titt ofte med god mat og drikke mens de snakker om ting som opptar dem.. hvilket jo kan være likt og ulikt.

Nattens dronning har aldri vært med i en slik klubb. Hun er derimot med i en klubb der medlemmene veldig sjelden møtes. Ja det kan faktisk gå mange år mellom hver gang. Medlemmene møttes første gang da de tilfeldigvis skulle dele kjøkken og bad mens de studerte for å bli klok.

Det første møtet artet seg som følger: Nattens dronning hadde med seg sin snille søster og svoger som kjørte flyttelass og sørget for at bilder og gardiner ble hengt opp og den lille rosa hybelen ble gjort så hyggelig som mulig. Bank, bank, bank, sa det mens søstra effektivt fikk sving på sakene. Bank, bank, bank, sa det også på døren... Der stod en frøken med verdens største smil og sa: "Bli med på stallgården?" Nattens dronning kunne ikke i sin villeste fantasi tenke seg en øl på en tirsdag og takket pent og pyntelig nei.

Vi fant imidlertid tonen. Mange Yatzyrunder og mye smusslitteratur fulgte det første året som student; vi var titt og ofte innom bruktbokhandelen og byttet til oss nye bøker med mykt omslag. "Lettlesbøker". Med ujevne mellomrom leste vi også våre fag slik at vi fikk vår fortjente eksamen. Skjønt vi var vel ganske enige om at den sosiale læringen var veldig, veldig klokgjørende.

Og nå har vi klubb.. en NATTKLUBB. Medlemmene teller to gode venner som dessverre har mer enn hundre mil mellom seg. Takket være facebook og skype er det mulig å ha en klubb helt uten mat og lokalt sladder. Klubben har kun møter etter kl 00:00 og tar kun opp morsomme tema og befatter seg med alt fra nye kreative forretningsideer til hvor man kan lete etter forsvunnede artikler i et av og til for hjemmekoslig hus.

Etter nok et hyggelig treff for nattklubben stemmer jeg i:

Gammelt vennskap ruster aldri!

Skål for nattklubben!

onsdag 2. februar 2011

Tulleblogg

Interessant diskusjon i dag på bloggen Jeg leser: Mammabloggerne får pepper.

Kort fortalt en litterær blogger som tydeligvis er bekymret over mammabloggerne, rosabloggerne og interiørbloggerne fordi de skriver om uinteressante tema og burde befattet seg med mer interessante tema. Dette medførte selvfølgelig en storm av kommentarer. Til og med jeg som av og til har lyserøde strømper på ble så engasjert at jeg meldte meg på i diskusjonen hvor jeg faktisk støtter mammabloggerne (litt).

Nattens dronning synes kort fortalt at alle er opptatt av sitt og er seg selv nærmest; så også i denne diskusjonen. Er det ikke fint at det finnes både mammablogger, rosablogger, interiørblogger, bokblogger, musikkblogger etc etc? Leserne kan velge selv hvilke blogger de er interessert i ut fra behovet her og nå slik også bloggerne skifter tema over tid ;Nattens dronnings favorittblogger virrvarr har nettopp varslet en slik overgang til ny blogg med blanke ark.

Nattens dronning har en egen TULLEBLOGG fordi det er det som dekker hennes behov på bloggefronten - en hobby som gir avveksling fra det daglige virke og engasjement. Bloggtekstene inneholder en blanding av sant og oppdiktet og er supplert med ytterst få personlige bilder av hensyn til meg selv og mine nærmeste:-D

Lik tullebloggen den som vil.

Når du heller vil lese om jobb, karriere, veien til et perfekt liv, høykulturell litteratur, sminke, bæsjebleier eller moteriktig mat må du lese et annet sted. På det store nettet finnes for enhver smak.

"Heia mangfoldet!" som en veldig engasjert venninne så klokt uttrykker det med to korte ord.

Ha en strålende ettermiddag!

tirsdag 1. februar 2011

Status på statusen

Det er enkelte ting Nattens dronning spekulerer litt på; det er hvilke statuser som er populære å skrive i facebookstatusfeltet.

Øverste rang har nok ulike typer trening, helst på et treningssenter med de nyeste hippeste treningsformene. Nattens dronning har aldri vært på et treningssenter og tør knapt tenke tanken på å innfinne seg i et slikt. Pyse kalles det. Men den dagen hun fant en gammel rokk på buret og skrev ordet "spinning" i statusen, ja da ble det fart i leiren. Det poppet opp både chatvindu og "liker" med diverse kommentarer i en mengde mye større en vanlig. Men skuffelsen ble jo veldig stor da det viste seg at alle var narra...

Nattens dronning slår derimot et slag for hverdags-sprek... Med hverdagssprek mener hun ikke sprek hver dag, men sprek nok til å gjøre de hverdagslige tingene som for eksempel sykle/sparke/gå til fritidsaktivitetene, løpe trappa, Kinect eller dansematte sammen med barna, en skitur i ny og ne, en fjelltur med fiskestang og kaffekjel en gang imellom. Ikke noen av disse bevegelsene gir noen kred i statusfeltet på facebook. "Sykla til jobben" liksom... på en 20 år gammel Den Beste Sykkel med bagasjebrett og korg på styret! Sånt lar man gjerne forbigå i stillhet.

Det minner litt om gammeldags restemat som har samme minusfortegn.  Det skrives mye om mat her og der, men lapskaus - det har jeg hittil ikke hørt noen har publisert veldig høyt som dagens herlige rett.. Helt til man fikk et nytt navn på herligheta: Tapas! Du verden det er et vakkert ord på vakker god mat.  Jeg kjente selv hvor stolt jeg var i dag da jeg satte meg med en aldri så stor tallerken med tapas skråstrek nymotens restemat. Det var dill og dall fra kjøleskapet pluss noen dressinger og hvitløksbåter. Hadde jeg helt brun saus over kunne jeg lett kalt det lapskaus.

Sånn går det - et vakkert navn kan få god gammeldags mat til å fremstå som det nydeligste måltid inkludert høy status. Håpet mitt er at noen kan finne et vakkert navn på det å leve bare helt vanlig og "trene" mens man gjør de helt vanlige tingene... slik Hvermansen gjorde i gamle dager før rulletrappen ble montert for å frakte kundene opp til treningssenteret i 2.etasje. 

Forslag mottas...

Evt kan jeg bare innse at enkelte statuser er populære på statusfeltet fordi store deler av befolkningen befatter seg nettopp med trening og nydelig mat. Og ja; Tapas er faktisk også mye bedre enn lapskaus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...