Sider

onsdag 16. februar 2011

Medspiserne

Nattens dronning er for øyeblikket fornøyd med at hun ikke står i fare for å få besøk av Hellstrøm med kvasse kniver. Hun kommer rett og slett ikke inn i riktig kategori...

Hadde hun derimot fått velge kokk selv ville valget vært enkelt; favorittskribenten Andreas Viestad ville vært velkommen når som helst. Han skriver tekster om mat så Nattens dronning må le selv om det er midt på lyse dagen! I tillegg har han fokus på den maten Nattens dronning liker best av alt - NORSK MAT - som hun ellers bare må lage seg selv.  Eller som hun en sjelden gang kjøper seg på kafeteria...ikke på en hvilken som helst kafè, men på KAFETERIA.

I tillegg til navnet har kafeteriaene som byr på den gode gammeldagse maten nemlig flere fellestrekk: De har brune respatexbord (evigvarende), stoler med skaiseter (i tilfelle lekkasjer), en plastblomst (slike som ellers er vanlige i campingvognforteltet), en lang bestillingsdisk med plass til rullatorer og feste for stokken. Bak disken henger skiltet: "DAGENS MIDDAG"

De samme kafeteriaene har mystisk nok også en ganske ensartet kundegruppe. Hvis Nattens dronning skal gi seg ut på en beskrivelse av kundene kan de lett gjenkjennes ved at de veldig ofte har hatt, stokk, kåpe/frakk og håndveske/trillebag; en av disse er gjerne rutete.


Selv om Nattens dronning av og til har følelsen av at hun lett kunne blitt beskrevet som sine medspisere på kafeteriaen drømmer hun om å få kjøpe seg en god gammeldags norsk middagsrett på et sted der det også vanket representanter fra andre grupperinger av folket. McDonalds begynner å bli et slikt sted der man finner både bestemor, far og mor, barn, dunjakker, kåper og ullskjorter om en annen. Både sprekinger og late er dessuten observert der.

Kan ikke Viestad please starte en slik kjede?
      ...McViestad... evt heller Søre Viestad.. med norsk mat i kule omgivelser og i en sprek fasong?

Da vil Nattens dronning komme ilende for å kjøpe kjøttkake på gaffel, sildball inntullet i flesk,  ... eller hvis hun har bedre tid; vakkert tilberedt potetball med kålrabi, flesk og duppe.

Inntil så skjer må hun enten lage sin mat selv eller ikle seg "vi over 60-habitten" og innta den brune kafèteria.
Eller kanskje bite tennene sammen gjennom en hamburger.. som heller ikke smaker vondt :-D

Fristelsen ble for stor til å legge til en liten kjøttkakelink: "Æ like bare kjøttkak" av Otto Nielsen

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...