Sider

tirsdag 28. februar 2012

Gjemt er glemt

Nattens dronning har en full kiste med kjoler som er påbegynt men ikke ferdige. Disse er fra en tid at hun så for seg at hun skulle starte "Nattens dronnings fashion", men alt går ikke alltid som man drømmer om. Kloke tunger sier at det vil hjelpe på humøret å få disse halvferdige prosjekt ut av verden og halvferdigekjolelageret minker sakte men sikkert. Ikke at det langvarige halvferdige prosjekt plager Nattens dronning nevneverdig. Hun praktiserer nemlig gjemt er glemt.

Gjemt i en kiste gjør disse prosjektene ingen skade. Derimot er det veldig gøyalt å ta fram et 90% ferdig prosjekt for da er det jo ferdig i en fei! Så var det bare det at Nattens dronning har praktisert for mye trening av sorten "Hvil deg sterk" og har nå derfor minst en splitter splatter ny kjole til salgs.

Kjolelomma med hjerter og knapp som har levd et liv før.
Det som er verre er at også hjertet har vært gjemt og glemt, innpakket i flere lag selvreflekterende folie. Ikke det at det gjør noen skade der, men det gir heller ingen glede. Forsiktig tar Nattens dronning av et lag eller to av den selvreflekterende folien for å sjekke om det fortsatt kan finnes noe varme der inne. Men fra fysiske forsøk med termoser på slutten av 80-tallet vet hun allerede på forhånd at temperaturen synker gradvis over tid og at det sannsynligvis er ganske avkjølt der inne. Dette lærte vi av en fysiker som hver dag forsøkte å gå gjennom en dør uten å åpne den i den sikre tro at på et eller annet tidspunkt ville molekylene være plassert slik at dette ville være mulig! Så hva skal vi tro?

Et avkjølt hjerte er som en 90% ferdig kjole; ubrukelig inntil man gjør en liten ekstra innsats! Kloke tunger har da også hevdet dette en god stund. Men for Nattens dronning er altså gjemt glemt og til ingen skade.

Så får vi håpe det ikke går med hjertet som med kjolen; at Nattens dronning trenger å praktisere enda mer  "Hvil deg sterk" og ser seg nødt til å selge et ferdig oppvarmet hjerte fit for fight.

I tilfelle velger hun nok å pakke det pent inn igjen for å fortsette å praktisere gjemt er glemt.
Man kan vel alltid finne et fint tidspunkt å pakke det ut igjen.

søndag 26. februar 2012

Gevinst

Nattens dronning har nok en gang tatt ut gevinst i LITT MITT - kulturforetaket hun eier en aksje i! Nok en gang er pengepungen vesentlig tynnere etter at gevinsten er tatt ut. Nok en gang er også humøret vesentlig bedre etter at gevinsten er tatt ut. I tillegg er kroppen noe medtatt etter en svært kortvarig økt helt frammerst ved scenekanten med trykket fra mer enn tusen andre ivrige. Men hvor artig er det ikke at Dumdum Boys faktisk spiller for stappfullt hus i en sal som er så stor at byggekomiteen fikk ukentlig pepper i lokalpressen over en lang periode pga nettopp dette? Etter at bygget kom opp fulgte den lokale presse med en ny peppervariant: "Kulturhuset ble bygd for lite".
Stinn brakke :-)
Det eneste som begrenser Nattens dronning i uttaket av kulturgevinster er den personlige økonomi siden hun på mystisk vis har havnet på siden av den kongelige apanasje.

I dag ligger Nattens dronning på sofaen og gjør unna en viktig treningsøkt. Ifølge ekspertene er det hva som foregår mellom treningsøktene som avgjør effekten av treningen; "Slik hviler du deg sterk"  eller Dagbladets versjon "Hvil og spis deg i form" var blant de store nyheter i dag (typisk søndagsnyhet). Sånn sett ligger Nattens dronning godt an. Nattens dronning befinner seg mye av tiden akkurat der; mellom to treningsøkter mens hun hviler og spiser seg sterk!

Sterk skal hun nemlig bli.               En dag.              Skikkelig Pippisterk.               En annen dag.
Faren er dessverre overhengende for at hun både blir stor og sterk. De to henger ofte sammen.
Nok hvile + nok mat = stor og sterk
Men det "tar vi i morra!"

Og så kom akkurat denne flotte låten for Nattens dronnings øre i dag:


"Eg ska få det te i morgen
i morgen e en bedre dag
så kom tebake i morgen
det e dagen - eg e i kjempeslag"
I dag så e eg mere nedpå
eg slappar av i dag igjen
Ser på verden med Vivian min venn"

Javel - så innrømmer Nattens dronning at hun fortsatt er mer fan av Jan Eggum enn av Dumdum Boys.

Men splitter pine - hun er på vei!
Hun skal koste på seg et enda mer variert utvalg av gevinster.
Ja - det koster.
Ja - det er verd det.
 

tirsdag 21. februar 2012

Fetetirsdag for frustrerte fruer og syngende husmødre

I dag er visst fetetirsdag, siste mulighet til å fete seg opp før fasten starter. Nattens dronning har tilbrakt dagen som syngende husmor over en stor kjele med kjøttkoking bestående av svineknoker og kålrabi. Hun har øvd så mye på denne retten nå at hun kan synge samtidig mens hun tenker tilbake på studieårene da kokken Halvdan serverte sultne studenter langt hjemmefra god gammeldags kost i kantina. År uten annet enn spaghetti i kjøkkenskapet på den rosa hybelen. Fargen på hybelen avslører hvilken tid vi må tilbake til. Noen vil fort skjønne at sveisene stort sett var høye, lange og krøllete. Hjernene innunder hårsveisen kunne nok slett ikke tenke seg til at de en dag ville bli å finne over en diger kjele kokende på svineknoker i tre timer.

Men sånn gikk det altså til at Nattens dronning ble en syngende husmor. Hun skylder på Halvdan. For å gjøre det hele komplett måtte hun introdusere "Syngende husmødre" for sin sønn. Et ikke så vellykket prosjekt. Rart?
Dette var TV-underholdning på Rikskanalen på 70-tallet. Men klaget de på lisensen?
Og i kveld satt store andeler av landets befolkning og lot seg underholde av "Frustrerte fruer" på skjermen. Denne kunsten har Nattens dronning øvd seg på lenge lenge uten å lykkes. Et nytt forsøk i kveld bar heller ikke frukter. Omsider har hun skjønt at dette er humor for fruer. En tilstand Nattens dronning nok ikke vet tilstrekkelig om til at hun kan se det morsomme i denne serien.

På spørsmålet om hva som er verst av syngende husmødre og frustrerte fruer finnes ingen gode svar. Sett utenfra synes Nattens dronning at de er mest å sammenligne med brekende sauer og hylende griser. Men takk og pris for at smaken er forskjellig.

Ble du klokere? Nei?
Ikke Nattens dronning heller.
Så da så.

Men her får du uansett en gammel syngendehusmødreslager i Eggum-variant:

Da ble vi kanskje litt klokere likevel.

Eller?

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...