Sider

lørdag 12. mars 2011

Dyr billett eller papirløs?

For første gang siden april tok Nattens dronning toget i dag og skjønner absolutt ikke hvorfor det går så lang tid mellom hver gang.

Sist var det en askesky fra Island som stoppet all flytrafikk. Nattens dronnings reiseplaner i rask fart omgjort fra å innebære buss, fly og tog til kun å innebære tog med noen færre stopp. Det viste seg fort at mange andre hadde utført samme øvelse. Ingen billett var å oppdrive og Nattens dronning fikk tildelt et sete av konduktøren; i comfortavdelingen. Der ble hun sittende ved siden av en av de mange med flyantrekk ombord på toget: Pen bukse, skjorte, slips og blankpussede sko. Vedkommende hadde faktisk også rukket å få tak i en av de siste billettene på automaten før avgang.

Nattens dronning fant fort ut at hun og sidekameraten hadde særs lite til felles hvilket ble befestet da vedkommende avslørte at han hadde trykket på en knapp hvor det stod DYR på automaten ved billettkjøpet; han ville selvfølgelig ha DYR BILLETT; kun det beste var godt nok! Ganske skuffet hadde han nok blitt da han oppdaget at det var både katter, hunder og andre DYR ombord i togvognen han fikk tildelt. Det morsomste ved historien var egentlig at mannen med dyr billett ikke så noe som helst komisk ved det hele. Så der satt Nattens dronning og lo veldig høyt inni seg mens hun så for seg hele scenarioet. Underveis avslørte han også at han ikke hadde kjørt tog siden 1977.. men at han jobbet over hele landet og reiste ofte med fly. I en bisetning sa han også at det ville vært et bedre alternativ å dra med eget fly;  akkurat det lo Nattens dronning høyt og hjertelig av.

Men det må sies: Innen førti mil i tog var unnagjort hadde Nattens dronning fått tillatelse til å gjengi historien om dyr billett. Hun hadde også funnet ut at det med eget fly...joda... HAN HADDE EGET FLY! Så da skulle man jo tro at Nattens dronning hadde lært sin lekse:

Si minst mulig til fremmede og le aldri av det de eller du selv plumper ut med.

Lært hadde hun altså ikke. Da hun ganske uplanlagt gikk ombord i toget denne fredags ettermiddagen var det selvfølgelig ikke en billett å oppdrive. Hun hadde også fått beskjed om at det ikke var lov å gå ombord uten billett. Det var bare det at hun ville hjem. Helst så fort som mulig. Så der deiset hun ned på parkeringen for barnevogner bakerst i familievognen. Der satt allerede to andre papirløse. Så DET fikk Nattens dronning seg til å si: "Jada - her satt vi da - vi papirløse" hvorpå en av de andre med et stort smil bemerket at hun kanskje var den som først ville bli kategorisert som papirløs grunnet hudfargen. Det ble utrolig nok veldig mye moro på turen; særlig siden den papirløse golvpassasjeren er en av de som styrer vårt vakre land og dessuten møter i transportkomiteen!

Så da har Nattens dronning atter fått bekreftet:   

Papirløs eller med dyr billett - på toget er alle jamsies og like.

Og når hun føler behov for å lufte humøret og tankene med nye hyggelige bekjentskaper skal Nattens dronning ta seg en togtur en godt trafikkert dag  -  selvfølgelig uten billett.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...