Sider

mandag 30. mars 2009

Sol ute - sol inne..

Mens bloggere der ute i varmere strøk gleder oss andre med sine søte blomster som titter opp av jorden, må jeg pent nøye meg med innendørs blomster foreløpig. Når snøen ligger hvit på hele eiendommen er innendørs tulipaner også forfriskende!

Visst kunne jeg valgt et vakkert bilde fra det store nettet, men om mine enkle foto ikke er proffe så vil jeg gjerne presentere min kjære mammas store blomsterfavoritt på etterjulsvinteren:


Tulipaner med einer!



For at vakre blomster skal vokse og gro trenger vi alle solen -akkurat slik jeg lærte på søndagsskolen i en nesten svunnen tid:

"Sol ute, sol inne - sol i hjertet, sol i sinnet"
Ha en strålende uke!

søndag 29. mars 2009

Signert med ett rødt kryss...

Og hvor ble det av den vakre signaturen??? Skjønner ikke dette.. Vedder på at det er noe leverandøren plutselig skal ha penger for nå når jeg endelig fikk til dette!

Jaja - jeg går ut i solen så lenge! Ha en strålende dag.


lørdag 28. mars 2009

Earth hour

Ja så var den her: Den mørke timen! Jajamensann - her er bare lyset fra PC-skjermen som gir fjeset et blått og spøkelsesaktig uttrykk. Naboene har visst ikke fått med seg at vi sparer strøm i en time, så nå tror de sikkert spøkelseskladden er på ferde..

Jeg tipper Sigbjørn Bernhoft Osa dessverre nådde fram til flere da han mørkla Oslo. Alle som ikke likte musikken skulle skru av lyset....huff så mørkt det ble, skikkelig trist! Hva ville skjedd i dag om man bad alle som ikke likte felespillet til Aleksander Rybak slå av lyset?

Jammen godt at tidene snur seg og at sinnene åpner opp for likt og ulikt.
Tenk hva vi går glipp av når skylappene blir for store!!

Ball og anna ball...

BALL er vel snart nesten bare fotball det her til lands. Dagens kamp nærmer seg med raske skritt og hva venter vi på? Ut fra landets aviser og nettsidenes hovedoppslag venter vel store deler av befolkningen på fotball i dag som alle andre dager. Det kommuniseres med stikkord på et plan som vi andre enkle sjeler ikke skjønner stort av.

Vanligvis leser jeg ikke fotballoppslagene, men dette morsomme oppslaget topper dagen for meg: "Ballen levde sitt eget liv"
Landslaget blir lurt, ikke bare av afrikanerne som vant kampen, men av ballen.. De beskriver den som "en rar ball" som "spilte dem et puss" - tjohoi - dette begynner å ligne på noe. Fysiske lover blir visstnok satt på prøve når den nye lærkula skifter retning i lufta, er spretten og rar og oppfører seg i det hele tatt merkelig. Når de så skylder på den tynne lufta..ja da begynner man faktisk å lure hvem som har spilt noen et puss. Men minst en av spillerene på banen har seg selv å skylde mer enn ballen for dagens tap: Han kunne ikke uttale seg om den rare ballen fordi han nesten ikke var borti den! Ærlighet varer alltid lengst - mon tro om resten av laget har noe å lære der. Dere tapte - Det er bare å si det som det er!

Vi som ikke er så opptatt av hvordan de røde, gule, sorte eller grønne menn løper etter en ball uansett kaliber, ja vi kan vel kose oss med andre baller. Eller eventuelt boller? Da jeg var lita sang de på radioen: "Det skal bli andre boller når papen kjem heim - papen kjem heim - papen kjem heim.." hmm hva siktet vel de til? Fotballkamp? Eller kunne det være hveteboller? Andre boller? Jeg for min del skjønte aldri det der. Bollene mamma bakte var de samme enten papen var borte eller hjemme..


Men over til saken: Ball for meg er verken fotball eller anna ball. Det er rett og slett POTETBALL - en av barndommens mange gode matminner. En utrolig god rett i klasse med annen god gammeldags bondekost. Det skulle vel egentlig være lørdagsgrøt i dag, men siden jeg har selveste "stell-godt-med-seg-selv-helgen" ble grøten byttet ut med ball i dag. For de som har glemt hvor godt det smakte, evt enda værre, aldri har smakt: Prøv!
- Og glem ikke å kjøpe kålrabi slik jeg gjorde. Det beste er nemlig potetball med både flesk, kålrabi og duppe. God appetitt!!

Nå -et par timer senere er spørsmålet om potetballen også har begynt å leve sitt eget liv! I tilfelle kan det vel hende at også det er interessant nok til å skrive på forsiden av riksavisen siden klimakrisen er blitt så hyperaktuell.

Men en ting er sikkert: Årsaken til potetballtullet eller tulliballet er ikke den tynne lufta!
Ha en fortsatt fin dag..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...