Sider

lørdag 28. mars 2009

Ball og anna ball...

BALL er vel snart nesten bare fotball det her til lands. Dagens kamp nærmer seg med raske skritt og hva venter vi på? Ut fra landets aviser og nettsidenes hovedoppslag venter vel store deler av befolkningen på fotball i dag som alle andre dager. Det kommuniseres med stikkord på et plan som vi andre enkle sjeler ikke skjønner stort av.

Vanligvis leser jeg ikke fotballoppslagene, men dette morsomme oppslaget topper dagen for meg: "Ballen levde sitt eget liv"
Landslaget blir lurt, ikke bare av afrikanerne som vant kampen, men av ballen.. De beskriver den som "en rar ball" som "spilte dem et puss" - tjohoi - dette begynner å ligne på noe. Fysiske lover blir visstnok satt på prøve når den nye lærkula skifter retning i lufta, er spretten og rar og oppfører seg i det hele tatt merkelig. Når de så skylder på den tynne lufta..ja da begynner man faktisk å lure hvem som har spilt noen et puss. Men minst en av spillerene på banen har seg selv å skylde mer enn ballen for dagens tap: Han kunne ikke uttale seg om den rare ballen fordi han nesten ikke var borti den! Ærlighet varer alltid lengst - mon tro om resten av laget har noe å lære der. Dere tapte - Det er bare å si det som det er!

Vi som ikke er så opptatt av hvordan de røde, gule, sorte eller grønne menn løper etter en ball uansett kaliber, ja vi kan vel kose oss med andre baller. Eller eventuelt boller? Da jeg var lita sang de på radioen: "Det skal bli andre boller når papen kjem heim - papen kjem heim - papen kjem heim.." hmm hva siktet vel de til? Fotballkamp? Eller kunne det være hveteboller? Andre boller? Jeg for min del skjønte aldri det der. Bollene mamma bakte var de samme enten papen var borte eller hjemme..


Men over til saken: Ball for meg er verken fotball eller anna ball. Det er rett og slett POTETBALL - en av barndommens mange gode matminner. En utrolig god rett i klasse med annen god gammeldags bondekost. Det skulle vel egentlig være lørdagsgrøt i dag, men siden jeg har selveste "stell-godt-med-seg-selv-helgen" ble grøten byttet ut med ball i dag. For de som har glemt hvor godt det smakte, evt enda værre, aldri har smakt: Prøv!
- Og glem ikke å kjøpe kålrabi slik jeg gjorde. Det beste er nemlig potetball med både flesk, kålrabi og duppe. God appetitt!!

Nå -et par timer senere er spørsmålet om potetballen også har begynt å leve sitt eget liv! I tilfelle kan det vel hende at også det er interessant nok til å skrive på forsiden av riksavisen siden klimakrisen er blitt så hyperaktuell.

Men en ting er sikkert: Årsaken til potetballtullet eller tulliballet er ikke den tynne lufta!
Ha en fortsatt fin dag..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Enig i potetballens fortreffelighet framfor fotballens! En liten betenkelighet hvis
ballen(e) begynner å leve sitt eget liv etter spillet. Er nok et undervurdert tema i disse co2-tider. Men er nå fotballen helt co2-fri da?
Morsom side du har her! Hilsen Jarnskjegge.

Bondemor sa...

Nyyyyyyyyydelig! Og stekte potetballer dagen derpå er om mulig enda bedre!:-) Nam nam!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...