Sider

lørdag 14. februar 2015

Nestbestevennene


Nattens dronning blir så glad når hun oppdager morsomme skribenter, som for eksempel da hun tilfeldigvis kom over bloggen til Blomsterstjernen. Han kommer i kategori med en annen favoritt; Andreas Viestad som tidligere er beskrevet i et innlegg her.  Enda morsommere blir det når skriveriene fører til tankespinn. Da Nattens dronning leste gamle utgaver av Boligdrøm dukket jammen Blomsterstjernen opp der også med et innlegg som satte Nattens dronning i tanker om venner. Han skriver om nestbestevennene som er de beste vennene... for eksempel småfuglene.

Ja for hvem er egentlig den beste vennen? Er det bestevennen som kan skifte fra tid til tid eller er det nestbestevennen som er den som alltid er der når det trengs?

Vi mennesker er jo så forskjellige når det kommer til venner. Noen har og ønsker seg mange mange venner, mens andre er mer enn tilfreds med en venn eller to. I facebookverden finnes det nesten ikke noe mer hipt å skrive enn at man har gjort ditt og datt sammen med "gode venner". Nattens dronning må tilstå at det er lite som har en så emmen smak som disse medgodevennerstatusene. Det smaker litt sånn som med trenestatusene. Når det kommer til status på statusen kan det se ut som at medgodevennerstatusene, trenestatusene og sushistatusene kjemper om hvem som ligger øverst på statuspåstatusenskalaen. Men nå var det altså nestbestevennene som skulle få en forhøyet status i dag. La oss kalle dem småfuglene da.

Småfuglene er gode å ha i den kalde årstiden. Vi kan mate dem og føle oss tilfreds fordi de ikke vil leve over uten oss til å gi dem mat på fuglebrettet. Eller vi kan mate dem og føle oss tilfreds fordi de holder oss med selskap i den kalde årstiden hvor både blomstene og naboene glimrer med sitt fravær.
Altså når VI trenger DEM. Om sommeren når vi er brune og fine og løper rundt i sommerkjole og
med smil om munn - ofrer vi dem en tanke da? Det er småfuglene og nestbestevennenes lodd, de er kun gode å ha når vi trenger dem.

Fugler er forskjellige. Noen fugler flyr i flokk og vifteform. Andre seiler stolt alene med sine store vingeslag. Prøv å si til ørnen at den må finne seg en flokk for å trives...eller at linerla må fly alene til syden neste høst. Vi må kanskje akseptere at også mennesker er forskjellige og har ulike behov for flokken.  Men uansett må vi aldri glemme Per Fugellis kloke ord: "Ikke vær et 1-tall på jorden. Bry deg om flokken din."  "Hører dere: Vi lengter etter oss selv som en flokk av ufullkomne skapninger, ikke en flokk av glansbilder og overmennesker." "vi har bare ett å gjøre: Rekke hverandre hendene og bry oss om hverandre underveis."  Les hele kronikken her.


Nattens dronning har ikke vært flink med småfuglene, men i dag skal de få en kransekake - det har de sannelig fortjent!
Kransekake til nestbestevennene!

Når sant skal sies var det slik at kransekaka har stått siden jul og ventet på å bli spist. Nattens dronning må bare holde kjeften sin. Hun lar småfuglene seile sin egen sjø fordi hun vet de greier seg på egen hånd. Det er sånn man lett kan finne på å gjøre med nestbestevennene sine. De er venner i nøden. Men ofte glemt når  livet smiler.

Nattens dronning stemmer imot bestevenner og gode venner. Så fort man har en bestevenn betyr det at noen blir en nestbestevenn. Gode venner er venner mens dårlige venner ikke teller som venner vel?

Det enkleste hadde vel vært om alle var venner. Det enkle er ofte det beste. Men virkeligheten er ikke alltid like enkel.
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hjertlig til lykke med dagen din!
Hilsen en gammel venn som gjerne vil være evig venn. Men som ikke er flink til å holde kontakt, oppmuntre, trøste....
(Skal ut og fore småfuglene.)
AG.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...