Sider

torsdag 2. mai 2013

Vidunderfulle tivolilykter



Nattens dronning er blitt fargegal igjen. Ett par orange gardiner hun kjøpte seg til morsdagen gjorde susen. Plutselig kunne hun ikke skjønne hvorfor hun har hatt et godt som fargeløst hus over så lang tid hun som elsker knalle farger. Enkelte vil kalle det "evig ung"  når folk over førti kler seg i de skarpeste fargene, men Nattens dronning trenger å være glad og det blir hun av farger. Så kall det hva du vil; Nattens dronning kaller det fargeinnsprøyting. Etter de orange gardinene inntok kjøkkenet gikk bankkortet nesten varmt i innkjøp av garn i alle regnbuens farger. Heklekroken fikk fart på seg igjen og sykkertøylykter tok sakte men sikkert form.




Limegrønn...

Orange...
 
Petrol....

Pink....

Brannbilrød...



... og plutselig en dag var det ei som ville kjøpe fargerike lykter til sin fargerike stue som helt sikkert står i stil med den flotte fargerike lille pike med Twitternavnet Vidunderfull...

Vidunderfull er en slik pike som garantert kan troppe opp i rødprikkede kjoler og knallgrønne sko som den naturligste ting i verden. Det skal forundre Nattens dronning mye om det ikke i den fargerike stue også befinner seg en tivolilampe...

Nattens dronning ble inspirert ved tanken på røde prikker og tivolilamper og gikk inn for saken å lage tivolilykter i samme stil. Tante Toppen er nå underveis til Oslobygda med tivolilykter. Men når Nattens dronning har fått en ny idè da er hun ivrig helt til hun får det til slik hun vil. Derfor har hun nå en helt ny "kolleksjon" tivolilykter som står i sterk kontrast til den mørke julevarianten som det ligger oppskrift på her.

Pink og petrol lyslykt/blomstervase

Rød og grønn lyslykt/blomstervase

Det tok som vanlig helt av og Nattens dronning så nesten for seg en stor produksjon av vidunderfulle tivolilykter, men da måtte hun jo fått noen til å hekle for seg.


Det er idèene som fanger Nattens dronning. De kommer av og til på løpende bånd så hun får varmgang i en hjerne som er allergisk mot belastning. Hun fikk til og med et kvalifisert råd om å se for seg idèene i skyer; disse skyene skulle hun sitte og jage forbi! Hvem i huleste er det som vil sitte i en lenestol og jage idèskyer forbi? For så å påkalle dem på et annet tidspunkt? Det er kanskje ikke overraskende at Nattens dronning har hatt store problemer med å forholde seg til dette rådet. Idèer må få sveve fritt. Har man krefter til å ta dem ned så gjør man det; hvis ikke får man la det bli.

Nattens dronnings vidunderfulle tivolilykter

Noen produksjonshall med tivolilykter blir det slett ikke, men noe godt har de ført med seg; Nattens dronning har hvilt seg litt friskere. Håndarbeid skal i tillegg være bra for endorfinproduksjonen sies det. Smertelindrende endorfiner er så langt den eneste "medisinen" for ME som Nattens dronning har kjennskap til. Derfor jakter hun videre på endorfiner mens hun håper på at forskningen på ME snart fører fram.

Nattens dronning er glad mennesket er tilpasningsdyktig. På tross av at man for tiden er dømt til å befinne seg i ro de fleste timene av døgnet er det fullt mulig å produsere endorfiner og kjenne på gleden over de enkleste ting. Heldigvis! Takket være endorfinene og idèskyene som får sveve fritt over Nattens dronnings dvalehode finnes det likevel vidunderfulle dager!

Sender en fargerik takk til @vidunderfull for inspirasjonen!

 
Hvis noen er interessert i Tivolilykter kan de sende en mail til nattensdronningno@gmail.com så får vi se hva vi har eller får til.

3 kommentarer:

@vidunderfull sa...

Jeg smiler. Tusen takk for fantastisk fine lykter! Kan godt hende det kommer flere bestillinger fra Oslo-bygda, altså. :)

Anonym sa...



Næmmen ærlig talt!!! ME???
AG.

Nattens dronning sa...

Bra du ble fornøyd @vidunderfull:-) Og ærlig talt ja AG. Synd men sant.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...