Sider

tirsdag 6. mars 2012

Broen som brast midt i putefasen?

Nattens dronning har vært på Broen hver mandag i 10 uker nå, helt avhengig av en dansk krimserie!
Mot normalt.

Nattens dronning har ikke for vane å holde på med slikt, hun blir bare alt for redd. Ja så det har hun også blitt. For ikke nok med at hun har blitt skremt bak flere lag sofaputer den timen episoden varte, hun har også fortsatt spenningen utover de sene nattetimer. Gjerne våknet i 4-tida midt i en mye mer utstudert heslig variant enn den hun så på skjermen. For sånn kan det gå med Nattens drømmedronning; ja hun har jo faktisk innsett for lenge siden at alt som benevnes thriller, krim og til og med drama få en putefrembringende effekt. Da snakker vi om fasen som kommer etter "en tommel i hvert øre og sprikende fingre foran øynene-fasen"; Putefasen!  

Putefasen er fasen hvor man kan gå glipp av akkurat så mye man vil bare ved å velge synsvinkel. Det er fire ulike sider å titte fram på PLUSS fire hjørner. Velger man to puter kan man gange med to og legge til den regulerbare åpningen mellom de to og på den måten skaffe seg hvilken synsvinkel som helst. Og hvis - ja bare hvis - man velger å ikke få med seg noen ting som helst blir det ikke så vondt i ører og øyne når man klemmer skikkelig hardt til med putene. Volumknapp sa du? Mute? NIX - det fungerer dårlig. Da går man jo glipp av hvor spennende det er det man ikke får med seg!

Men kjære vene, sier du - gå nå heller å legg deg enn å sitte å se på det der! Hah.. det er lett å si når en ikke først har begynt å se en sånn intrikat, infernalsk, innmari heslig serie bygget rundt at en enkelt"innful" person velger å ordne opp på egen hånd. Og glem ikke Saga Norèn, den psyke detektiven som er den eneste som kan tenke seg til hva som rører seg i djevelens tankebaner. Nei, da går ikke Nattens dronning og legger seg, hun følger med til "the bitter end".

Og der kommer poenget snart. For hva er vel en krimserie uten en skikkelig spennede slutt? Akkurat da det var fullt av krutt, helter, politi, uskyldige og en djevel under Broen og et tog oppå Broen, akkurat da djevelen legger fra seg bombeutløseren mens han fryder seg over å være den eneste som vet hvor polisens (snart døde) sønn befinner seg og bare venter på at polisen skal bli synderen - akkurat da blir Nattens dronnings TV-skjerm stripete og helt stille.


Det er 5 minutter igjen av en ti timer lang serie, spenningen er til å ta og føle på og en puteinnpakket Nattens dronning forbanner alt som har med elektronikk å gjøre. Hun skal kanskje aldri få vite hva som skjedde og bli tvunget inn i en drømmefase full av de mest sinnsyke og heldigvis virkelighetsfjerne ting som skjer mellom mennesker?

Nattens dronning forbanner seg på at hun aldri mer skal se en serie som kan føre til at hun kommer i putefasen, hun vil i alle fall aldri mer risikere at hun blir værende i putefasen uten å komme seg løs! Biblioteket neste, her skal heretter kun leses. For sånt skjer aldri i bøker - der blir ingen bilder stående stille, ingen bilder for skremmende, ingen lyd og ingen avknapp; bare alt man selv velger å tolke. Og slutten er selvfølgelig alltid med!

Hvordan gikk det så med den smarte men ikke så sosiale Saga Norèn, den tåpelige polisen (som man ikke husker navnet på etter hele ti episoder), den uskyldige piken, den sykeste gærningen med de gjennomsiktige øynene og alle de andre som bare stod og så på?

Og Broen - brast den? 

Nattens drømmedronning skal prøve å IKKE finne ut det mens hun sover!
Godnatt!
 - kanskje hun prøver å finne det ut i morgen....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...